“Pallio by Brinker bevat de beste handgemaakte Europese vloerkleden van hoogwaardige Nieuw-Zeelandse wol voor in het hogere segment, waar de zachtheid en kwaliteit van af straalt”, aldus de leverancier die een showroom heeft in De Woonindustrie in Nieuwegein.

“Pallio kleden zijn van 100 % Nieuw-Zeelandse wol vervaardigd, een volledig natuurproduct met zuiverende eigenschappen welke uitblinkt door het zelfregulerend vermogen. Hierdoor voelt elke ruimte nóg comfortabeler, in de winter voelt het lekker warm aan, terwijl het in de zomermaanden prettig koel blijft.”

Deze wol heeft zeer dunne en fijne vezels, waardoor de kleden heerlijk zacht aanvoelen, ook naar de toekomst. “Dit kwalitatieve vloerkleed schaf je aan voor je leven. Elk kleed wordt met de hand gemaakt. De wevers combineren ambachtelijke technieken met hedendaagse esthetiek om zo prachtige structuren te creëren. Dit resulteert in unieke en tijdloze juwelen van een zeer rijke en zachte high-end uitstraling.
Of het nu groot, klein, smal of breed is. Maar ook ronde, ovale, rechthoekige of veelhoekige vormen zijn geen probleem. Zo wordt voor elke woonruimte een uniek meesterwerk gecreëerd naar de wensen van elke klant.”

Binnen de collectie wordt er met twee series gewerkt. Basic bestaat uit een serie van 38 kleuren in 9 elegante wevingen. Pallio High bevat handgeknoopte kleden met een nóg luxere nabewerking én verwerking van de wol in 40 kleuren en 12 verschillende structuren. Door het toepassen van onder andere extra vilt procedés worden deze kleden steviger en duurzamer, terwijl ze de zachtheid volledig behouden. De meest exclusieve wevingen worden aan High collectie toegekend. “Dit zijn met recht unieke duurzame meesterwerken te noemen.”

Yvonne Bovee, designer bij Brinker, vertelt ze zicht heeft laten inspireren: “ In tijden van overconsumptie verlangt de consument naar eenvoud en duurzaamheid.” Pallio speelt hierop in door de collectie op te bouwen met de beste wol in een uitvoering waar je je hele leven plezier van hebt. Een Pallio kleed verslijt je van je leven niet.. je vererft het aan je kinderen.”