Met de introductie van het eigen label HOT Home of Treasures zet Campo Interieur & Advies een nieuwe stap in het streven naar meer duurzaamheid in het interieur. Jhon Campo (oprichter en CEO van het bedrijf uit Dieren) introduceert het label tijdens de designroute GLUE in Amsterdam (18-20 september).

Campo heeft jarenlang ervaring in de interieurbranche, zijn bedrijf voert karpetmerken als Louis De Poortere, Kuatro Carpets en Ora Pronobis. “Daarnaast zijn we exclusief importeur van duurzame, natuurlijke producten. Van de spullen van die fabrikanten maak ik zelf weer producten die we onder de naam HOT Home of Treasures op de markt gaan brengen.”

Campo bezoekt (interieur)architecten, projectinrichters maar ook woonwinkels. Het nieuwe label is speciaal voor de woonwinkels bedoeld. “We maken van duurzame grondstoffen en basismaterialen prachtige producten, zoals lampenkappen, akoestische oplossingen en wandkleden. En ook een modulair wandsysteem.” De merken waar hij exclusief verdeler/ importeur van is zijn Pinatex (textiel gemaakt van ananasbladvezels), Barktex (textiel gemaakt van boomschors), OceanSafe (biologisch afbreekbaar textiel met C2C Gold certificaat) en Organoids (behang, decoratieve panelen en meubelpanelen gemaakt van materialen als Oostenrijks weidegras, lavendel en rozen).

“We kunnen hier zoveel van maken, het zou ook geschikt kunnen zijn voor de mode-industrie. We willen ons echt richten op duurzame, ecologische producten en zoeken samenwerking met projectontwikkelaars, maar ook met kunstenaars. Er is veel moois te maken van deze materialen en dat wil ik tijdens GLUE laten zien.” Campo heeft alvast een samenwerking gevonden met ontwerpers Irene van Ophoven en Heidi Long en met kunstenaar Pascalle Hanegraaf. Zij hebben voor HOT Home of Treasures alle drie een uniek ontwerp gemaakt.

www.campo.online