Vandaag heeft de Italiaanse meubelfabrikant Cassina en nieuwe winkel geopend in Miami, Florida. Dit gebeurde tijdens de beruchte kunstbeurs Art Basel Miami Beach.

Tijdens de opening was de gevel van de winkel versierd door de ontwerpsrudio Big in Japan, waarbij de bekende meubelen van het merk onder water werden afgebeeld als een soort schatkisten. Ontwikkeld in samenwerking met Luminaire is het de bedoeling dat deze ruimte gebruikt gaat worden voor het tonen van talentvolle kunstenaars en zo een deel wordt van het Miami Design District om zo te laten zien hoe trendy Cassina wel niet is.

In de winkel is een speciale pop up display waarmee de 50e verjaardag van de Cassina iMaestri Collection wordt gevierd met het tonen van enkele bekende meubelstukken uit deze serie. Daar hoort een boek bij en dat werd ook bij de opening gepresenteerd: ‘Echoes, Cassina. 50 Years of iMaestri’, samengesteld door Ivan Mietton en uitgegeven door Rizzoli en als preview in de winkel aanwezig. Ook aanwezig: een Italiaanse monteur uit de fabriek die de 699 Superleggera chair van Gio Ponti (hierboven een voorbeeld) live in elkaar zet.

De Cassina Store Miami is de derde winkel van het merk die dit jaar in de Verenigde Staten is geopend, na Los Angeles (de grootste Cassina winkel ter wereld, uiteraard) en Seattle.