Met 47.000 exposanten en 363.449 bezoekers (exact) was de 53e editie van CIFF Guangzhou een recordbreker volgens de Chinese beursorganisatie. Meer dan 51.000 buitenlandse bezoekers (51.205 om heel precies te zijn) werd ook een nieuw record gevestigd. Blijdschap alom in Guangzhou.

“Wij zijn de grootste in AziĆ«!”, zo luidt het sentiment en afgaande op deze cijfers is daar weinig tegen in te brengen. Er was een groei in omvang, in het aantal productgroepen, in de kwaliteit van het aanbod (en de presentatie) en in de zakelijke mogelijkheden, zo meldt men trots. De Chinese meubelindustrie vernieuwt zich en dat heeft men laten zien in Guangzhou, aldus de beurs. Het aanbod en het publiek worden steeds internationaler, de stands worden steeds mooier, de producten steeds verfijnder dus komen er ook steeds meer designers naar de beurs, naast de inkopers.

Het eerste deel van de beurs draaide om meubilair voor thuis, het tweede deel om projectmeubilair (tegelijk met de Guangzhou-versie van interzum) en in beide gevallen ging het uiteraard om het matchen van fabrikanten met inkopers en andere opdrachtgevers. In het thuisgedeelte van 18 tot en met 21 maart was vooral Smart Sleep een extra goed bezocht onderdeel plus het outdoor living deel. Het tweede deel liep van 28 tot en met 31 maart en daar werd de aandacht extra gevestigd op zorg- en schoolmeubilair.

Bij het interzum deel draaide het om nieuwe materialen, digitalisatie van productie en het integreren van digitalisatie en AI in smart homes.

De volgende editie van de beurs is opnieuw in twee delen: 18 tot en met 21 maart 2025 voor thuismeubilair en 28 tot en met 31 maart voor projectmeubilair en interzum. Weer of geen weer, aan deze data wordt niet getornd.

Meer info: www.ciff-gz.com