CIFM/interzum Guangzhou 2024 liep op 31 maart jongstleden ten einde en de beursorganisatie laat nu alsnog weten dat het een geslaagde editie was met het grote aantal bezoekers en de vele gemaakte afspraken tussen toeleveranciers en Chinese meubelfabrikanten.

Met 1.586 deelnemende bedrijven op ongeveer 180.000 vierkante meter beursoppervlak (24 procent groter dan in 2019) die als toeleverancier de nieuwste houtverwerkende machines, stoffeermachines, meubeltoebehoren en beslag, stoffeermaterialen, interieurbouw en lijmen lieten zien was dit een grote beurs. Deze keer waren er 231 bedrijven van buiten China aanwezig als exposant tijdens de beurs die tegelijk werd gehouden met de tweede helft van de CIFF. Bezoekers uit 178 landen kwamen langs en dat zijn 30 procent meer landen dan in 2019. Hoeveel bezoekers waren er? 215.166, welgeteld. Meer dan 63 procent kwam van buiten China en dat is een record.

Bezoekers komen ook direct bestellen op deze beurs en dat is volgens sommige exposanten ook prima verlopen. De firma Leitz noteerde 20 procent meer orders dan van tevoren was verwacht en een vertegenwoordiger van CITIKING-RENOLIT, een folieproducent, was ook zeer te spreken over de kwaliteit van de bezoekers (oftewel konden ze meteen de beurs trekken op de beurs of niet). De beurs is gericht op vernieuwing (zoals alle beurzen, uiteraard) en internationale bedrijven als SCM, Paolino Bacci, Biesse, HOMAG, Leitz en Freud (Hallen 11.1, 12.1 en 13.1) toonden samen de nieuwste meubeltechnologie met de focus op precisie, efficiëntie en hoogste kwaliteit via data gestuurde productie, in hoge mate gedigitaliseerd en gevisualiseerd, gericht op hergebruik van materialen en uiteindelijk circulaire productie.

Ook in de hallen 14.1 en 15.1 werd een omvangrijk aanbod getoond met de nadruk op esthetiek maar ook op duurzaamheid met merken als  Aydın, Boyteks, Decospan, DewertOkin, DIC, GTA, Henkel, impress, Italiana Ferramenta, LamiGraf, limoss, LINAK, Munksjö, Rehau, Renolit, Schattdecor, SIGE SPA en SIMALFA plus de internationale verbanden zoals AHEC (Amerikaanse loofhoutindustrie) en AMSO (Hetzelfde maar dan voor de naaldboomindustrie) die toelevercomponenten lieten zien. Andere clubs die aanwezig waren: EUMABOIS (de Europese vereniging van houtbewerking machinebouwers), de EFEC (Egyptische federatie voor meubelexport) en MFC (de meubelproducenten uit Maleisië).

De beurs fungeerde als actieve matchmaker in ongeveer 200 gesprekkken van toeleveranciers met meubelfabrikanten als Appliance Furniture, BSL Furniture, Designcomefirst, Ellesime, Guxin, Jemaramas Jaya, MT Design, Muli, Multi M Group, SAI Solutions en Vifa om zo samen tot zakendoen te komen. Dat is een functie van de beursorganisatie die je niet overal ziet, maar dit is China. De fabrikanten waren er weer heel blij mee: precies en efficiënt georganiseerde gesprekken met concrete resultaten. En zelfs wanneer het niet direct tot een samenwerking kwam leidden de gesprekken in ieder geval tot een uitbreiding van het netwerk.

De volgende editie van CIFM/interzum Guangzhou is van 28 tot en met 31 maart 2025 in het Canton Fair Complex. Registreren als deelnemer of als bezoeker kan vanaf nu via www.interzum-guangzhou.com.