Een succesvolle editie, zo mag de dit weekend afgesloten Salone del Mobile 2024 gerust worden genoemd wanneer het om bezoekersaantallen gaat. Deze keer waren er 17, 1 procent meer bezoekers dan in 2023 en daarbinnen 26,8 procent meer professionals, waarvan 65,8 procent van buiten het gastland.

Ook in Milaan is men dol op lijstjes: de top 15 van landen waar bezoekers vandaan kwamen heeft China bovenaan staan, gevolgd door Duitsland, Spanje, Braziliƫ, Frankrijk, de Verenigde Staten, Polen, Rusland, Zwitserland, Turkije, India, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Japan en Oostenrijk. De Scandinaviƫrs en de Beneluxers ontbreken in de top 15. Er waren ook meer dan 6.700 media mensen aanwezig en alleen in Milaan wordt dit met grote trots vermeld. Meer dan de helft hiervan kwam uit het buitenland.

Studenten worden ook genoemd: meer dan 13.500 deze keer waarvan meer dan 8.000 Italiaanse studenten, een toename van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Tot slot: de niet-professionele bezoekers die alleen tijdens het weekend worden toegelaten: 32.567 personen precies.

Een verslag van de beurs leest u binnenkort in onze uitgave(n).