Voor de tweede keer wint zonweringexpert Harol de prestigieuze Red Dot Design Award. De volledige Coolscreen-collectie viel dit keer in de prijzen in de categorie Product Design. De Coolscreen-collectie werd door een internationale jury bekroond dankzij zijn slimme functionaliteiten, duurzame design én sterke technologie. Op maandag 19 juni krijgt Harol de Red Dot Award 2023 officieel uitgereikt in het Duitse Essen. 

De internationale jury was lovend over het innovatieve en duurzame design van de nieuwe Coolscreen-collectie van Harol. De nieuwe screens vormen een natuurlijke buffer tegen oververhitting in de zomermaanden en bieden extra isolatie in de winter, met minder energieverbruik én meer wooncomfort tot gevolg. Annick Draelants, CEO van Harol: “We zijn enorm trots dat het Harol-productassortiment weer een Red Dot Award rijker is! Als innovatieve speler in de markt van natuurlijke koeling, reiken we graag duurzame oplossingen aan. De Coolscreen-collectie staat voor een nieuwe generatie screens waarbij we vanaf het beginontwerp inzetten op duurzaam design. Deze award ! is dan ook een mooie beloning voor onze inspanningen op het vlak van innovatie, design én duurzaamheid. Onze toekomstgerichte visie loont.”

De Coolscreen-collectie heeft een minimum aan onderdelen wat het installatiegemak enorm vergroot. De montage is bovendien volledig ‘klikbaar’ doordat de onderdelen niet verlijmd zijn. Zo kunnen alle onderdelen aan het einde van de levenscyclus eenvoudig uit elkaar gehaald worden, opnieuw worden ingezet in de circulaire economie en bijdragen aan een duurzame samenleving. De Coolscreen-collectie kent een minimale doekslijtage en een geruisloze werking dankzij de geoptimaliseerde X-Glide Technology van Harol. Het minimalistische design van de kast én de geleiders – schroefloos en inclusief een onderlat die (deels) in de kast verdwijnt – zorgt voor een strakke uitstraling.

Coolscreen Solar, dat volledig werkt op zonne-energie, is al verkrijgbaar en vanaf september zal Harol de volledige Coolscreen-collectie introduceren.