Dutch Design Week (DDW) presenteert vanaf morgen, 17 oktober, t/m 25 oktober 2020 het grootste virtuele designfestival ooit. Je vindt er 500+ 3D Viewing Rooms, talks, virtuele routes en live DDW TV live vanuit de studio in Eindhoven. Ook is er ruimte voor ontmoeting voor ontwerpers, professionals en online bezoekers via live chats en livestreams door en met ontwerpers.

DDW20 is dit jaar natuurlijk volledig virtueel, maar de belangrijkste drijfveren van DDW sinds haar begin in 2001 zijn meer dan vertegenwoordigd: (nieuwe) verbindingen en ontdekkingen. Met meer dan 500 3D Viewing Rooms, online talks, DDW TV en livestreams, is DDW dit jaar rijk aan content. Ontdek nieuwe projecten en opkomend talent, bekijk het werk van afgestudeerden van beroemde scholen als Royal College of Art (Londen) en Design Academy Eindhoven, of volg een van de virtuele routes. Het thema ‘The New Intimacy’ is actueler dan ooit en versterkt de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit in coronatijd. Het volledige programma van DDW20, inclusief een overzicht van alle deelnemers, vind je op ddw.nl/programma.

Rekening houdend met de te verwachten impact van COVID-19 heeft DDW in de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan het ontwikkelen van een virtuele festival ervaring. In eerste instantie parallel aan de fysieke DDW, maar nu zal dit het internationale hoofdpodium worden. Paulen: “Natuurlijk kan dit de fysieke week niet vervangen, maar we gaan met het virtuele programma verder opschalen om het ontwerpveld zoveel mogelijk ondersteunen bij het creëren van relevante verbindingen”. De komende dagen zal de organisatie in afstemming met de ontwerp community en partners nader bepalen hoe dit vorm te geven. Het bewerkstelligen van deze verbindingen zal ook een belangrijke doelstelling zijn voor de rest van dit jaar en de periode daarna.

De virtuele DDW wordt morgen, 17 oktober 2020, om 11:00 uur officieel geopend door Martijn Paulen, directeur van Dutch Design Foundation en DDW. Zorg dat je klaar zit voor de eerste uitzending van DDW TV en ontmoet de drie DDW ambassadeurs, Lidewij Edelkoort, Sean Carney en Sabine Marcelis, vergezeld door aanstormend talent uit de internationale ontwerpwereld. De opening is te zien op ddw.nl.