De deelnemers aan de afgelopen editie van M.O.W. presenteerden slimme oplossingen voor thuis, dat tijdens de pandemie ook heeft gefungeerd als kantoor, restaurant, school en speeltuin. Multifunctionaliteit, flexibiliteit en technologie zijn belangrijk gebleken voor de balans tussen werk en wonen, dit geldt ook voor duurzaamheid.

Individualiteit in de uitvoering van meubelen, zeg maar maatwerk. Ook in Bad Salzuflen ontkwamen de deelnemers er niet aan. Of het nu is in stoffering, opstelling of kastsystemen, mensen hebben hun eigen wensen. Kleinmeubelen, flexibel opbergen, kleiner wonen is meer en meer de norm en de deelnemers aan de beurs in Bad Salzuflen bewegen mee met de markt. Opvouwbare long chairs, kasten met een media module, opklapbedden met een bureaublad; bijna ieder meubel dat te zien was had een extra functie.

Voor thuiswerken is het helemaal smart, mobiel, opvouwbaar, afsluitbaar en veranderbaar wat de klok slaat, aldus de beursorganisatie. Zelfs tienerkamers kunnen op wieltjes worden geplaatst zodat ze van de ene kant naar de andere kant van een woning kunnen worden verplaatst wanneer het thuiswerk dit vraagt. Eetkamers zijn tijdens de pandemie het zenuwcentrum van de woning geworden.  Functioneel, gezellig en individueel met comfortabele fauteuils en opvouwbare eettafels. Slaapkamers fungeerden als terugtrekplek tijdens de pandemie, met kaptafels, walk-in kasten en televisieschermen in de kledingkast. Bedden waren meer dan ooit van hotelkwaliteit.

De trends in het kort

Comfort als een concept +++ Gezelligheid +++ Warmte +++ Individualiteit +++ Multifunctionaliteit +++ Systemen +++ Industrial Style van de gang tot de badkamer +++ Zwarte handgrepen +++ Houtdecoren met tin ingelegd+++ Afsluitbare en verplaatsbare home offices +++ Elektrisch verstelbare schrijftafels +++ Ronde sofas +++ Corduroy, velvet stoffen met een structuur +++ Hotelbedden van hoge kwaliteit +++ Interieur aangepast op kledingkasten +++ Textiele accessories voor well-being +++  Eiken is een blijver +++ Nieuw in eiken: donker mocca design +++ Grijs blijft een neutrale klassieker +++ Levendige kleuren als groen, blauw en geel zorgen voor dynamiek+++ Massief hout en natuurlijke materialen +++ Doorleefd hout +++ Dekbedhoezen van gerecyclede materialen +++ Kinderkamers voor prinsessen en prinsen +++ Tienerkamers op wieltjes +++ Vilt uitstraling voor de badkamer +++ Schoenenkasten in hoog formaat +++ Antiek meubilair +++ Gouden accenten +++ Spiegels met verlichting +++ Country house +++ POS concepten +++ E-Commerce-geschikt design +++ On-line marketing packages en briefpapier +++

Meer info: www.mow.de