Geert-Jan Smits verkocht online woonwinkel Flinders aan een grote strategische koper uit Denemarken. Een overname uit het boekje met als grootste pijnpunt de sluiting van de fysieke woonwinkel, aldus Peter Rikhof, oprichter en algemeen directeur van overname platform Brookz. Geert-Jan Smits: ‘Gelukkig hebben we alle medewerkers kunnen begeleiden naar een andere baan.’

Toen Geert-Jan Smits begin 2021 bij de notaris stond om de verkoop van zijn webwinkel Flinders te bezegelen, zal hij zich ongetwijfeld even in de arm hebben geknepen. Wat tien jaar daarvoor begon met een kleine webshop voor designmeubelen was inmiddels uitgegroeid tot online marktleider in het premium home & living-segment in Nederland en België.

Het bedrijf uit Zaandam – 27 miljoen euro omzet, 120 medewerkers – had meer dan 36.000 meubels, designlampen en woonaccesoires in het assortiment. Het leverde Smits, samen met aandeelhouders RTL Ventures en Peak Capital, de hoofdprijs op. Het Financieele Dagblad schatte vorig jaar de verkoopopbrengst tussen de 40 tot 54 miljoen euro.

Lees hier verder bij Brookz