Volgens het rapport Polskie Meble Outlook 2022 is Polen nog altijd de tweede meubelexporteur ter wereld na China. Hoewel de concurrentie uit het Verre Oosten snel toeneemt haalde de Poolse meubelindustrie een recordomzet van 60 miljard PLN (12, 83 miljard euro). Geen verrassing dat de belangstelling voor de komende editie van Meble Polska in Poznan zeer groot is (16 tot en met 19 mei). Bezoekers uit 69 landen hebben zich al geregistreerd.

De MEBLE POLSKA Furniture Fair is de grootste beurs op het gebied van Pools meubilair. Ieder jaar- op vorig jaar na vanwege de pandemie- is de beurs goed voor duizenden bezoekers (inkopers van ketens en retailers). De editie van dit jaar omvat 3 hallen en bevat naast betaalbare MDF/HDF meubelen ook meubelen van massief hout voor een hoger segment. Daarnaast zijn er veel gestoffeerde meubelen en matrassen te zien. In totaal zijn er meer dan 230 bedrijven uit meer dan 12 landen die hun producten laten zien. Waaronder ook bedrijven uit Oekraïne, oorlog of geen oorlog.

Zoals ieder jaar is er in hal 5A tegelijkertijd de Home Decor Interior Design Fair.  In de Bloggers Zone kunnen bezoekers kennis maken met de laatste trends via stylist en kunstenaar Ula Michalak en Katarzyna Szostakowska, interior designer en blogger. Zij tonen inspirerende concepten in samenwerking met exposanten. In de Bloggers Zone zijn ook lezingen te volgen over de actuele trends in interieur design.

MEBLE POLSKA and HOME DECOR zijn alleen toegankelijk voor professionals. De organisatie moedigt iedereen aan om zich online aan te melden. Zo voorkomt men wachtrijen bij de ingang en bespaart men geld. Voor 15 mei online aanmelden betekent gratis toegang, daarna kost een ticket 50 PLN (10,69 euro). Met een ticket kan men de beurs iedere dag bezoeken.

Online registration for the MEBLE POLSKA Furniture Fair 2022 >>>