Design professionals kunnen komende herfst weer terecht in Kortrijk Xpo om de nieuwste trends en innovaties te ontdekken op Design Nation. Een gloednieuwe vakbeurs met een premium aanbod designmeubelen, verlichting, interieurtextiel en decoratieobjecten.

Design Nation zal gedurende twee dagen, op 19 en 20 oktober, plaatsvinden in Kortrijk Xpo. Het wordt dé nieuwe hotspot voor design, die enkel toegankelijk is voor professionals uit verschillende sectoren, zoals inrichters van high-end hotels & restaurants, kantoorinrichting, projectontwikkeling, de medische en openbare sector tot interieurarchitecten en retailers in design objecten en meubelstukken.

Na het tijdperk van de gerenommeerde beurs Interieur ontstond een vacuüm in het Belgische designlandschap. Binnen het team van Kortrijk Xpo  groeide het idee om een nieuw beursconcept te ontwikkelen: even ambitieus en kwalitatief als Interieur, maar aangepast aan de actuele noden van de sector. Zo bleek uit een grondige bevraging dat er bij heel wat fabrikanten – uit ons land en erbuiten – duidelijk een nood is aan een hoogwaardig platform om hun design innovaties te presenteren, maar dat dit bij voorkeur een beurs die compacter is in de tijd én louter bestemd voor een professioneel publiek.

“De wereld verandert snel. Vroeger volstond het bijvoorbeeld om een kantoor in te richten met louter functionele elementen, maar die tijd is voorbij. De hedendaagse werkomgeving moet warmte uitstralen, met cosy zithoeken en flexibele opstellingen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor woonzorg- en medische centra die streven naar een inrichting die functionaliteit, esthetiek en huiselijkheid combineert”, zegt
Hannelore Caenepeel, exhibition manager. Wat de exposanten betreft, ligt de lat hoog. Design Nation mikt op nationale en internationale premium brands die de veeleisende bezoeker kunnen verrassen en inspireren met innovatieve producten, zowel op technologisch als op creatief vlak.

De hoofdmoot van het aanbod bestaat uit meubilair, zowel indoor als outdoor, met daarnaast ook keuken- en badkamerinrichting, interieurtextiel, verlichting en decoratieve objecten.

Innovatie is dé determinator op Design Nation! Een jury van design professionals zal oordelen over het innovatieve karakter en het creatieve niveau van de collecties en objecten die tentoongesteld worden. De bijzonder unieke ’plug-and-play’ formule spreekt niet alleen ontzettend aan, ze laat alle objecten die op Design Nation getoond worden optimaal tot hun recht komen. Hannelore Caenepeel “We willen onze exposanten ontzorgen zodat ze niet hoeven te investeren in een dure stand. Onze unieke scenografie, waarbij standen afgescheiden worden door semi-transparante gordijnen, triggert ontzettend om een kijkje te nemen in de standen Er is de keuze tussen standen van 24, 40 of 80m².” Trendwatchers uit verschillende sectoren en landen zullen lezingen geven op het trendpodium. Ook de winnaar van de “Designer of the Year”-wedstrijd die door Knack Weekend georganiseerd wordt, zal aan het woord komen tijdens een trendsessie. Hilde Francq van FRANCQ COLORS zal ons op haar beurt dan weer door de nieuwste interieurtrends voor 2024 gidsen. En in samenwerking met Trendvision komt Christine Boland langs om een trend talk te geven.

design-nation.eu