Met de Tab en Belt sofas, de Woody fauteuil en de Alfi koffietafelsis de collectie van dit jaar voor het merk cierre1972 naar eigen zeggen compleet. De Fly en Lip kasten die al langer bestaan zijn er nu in nieuwe afmetingen en materialen en het bed Belt is ook nieuw.

Tab, ontworpen door Stefano Conficconi, is een bank met details in leer en textiel gedrapeerd rond iedere module met een breed zitkussen en verkrijgbaar in vele kleuren en texturen. Marco Fumagalli ontwierp de Belt met een hart van staal, verchroomde armen en een elegante riem in lichte kleuren die het zachte karakter van de bank van buiten benadrukken.

De weelderige vormen van de sofas gaan goed samen met de Alfi koffietafels, ook van de hand van Fumigalli. Evenwijdige en heldere lijnen met duidelijke hoeken, geometrisch en minimalistisch van stijl. De Woody zit ergens tussen een fauteuil en een chaise longue in. Ontwerper Maurizio Manzoni koos voor een royaal model met een ontspannen zitgevoel waarin veel keuze uit materialen is.

Fly en Lip zijn respectievelijk ontworpen door Manzoni en Fumigalli. Dit zijn volgens de fabrikant nieuwe interpretaties van het kastmeubel en de vormen die een kast heeft. Fly is kubistisch en harmonieus van vorm, Lip oogt als een monoliet met gepolijste rondingen en een marmer detail bovenop. De foto’s zijn van Gio Sormani.