PAN Amsterdam is een negen dagen durende beurs voor kunst, antiek en design. Tussen 19 en 26 november kwamen 40.000 mensen kijken en kopen bij de 110 beursdeelnemers. Voor interieurliefhebbers was er antiek en design te zien en te koop en in die designsectie zijn goede verkopen gemeld.

De velvet sofa van Vladimir Kagan, aangeboden door Zito, zat al meer dan 30 jaar in een privécollectie en wisselt van eigenaar. Morentz verkocht een topstuk van Wim den Boon aan een privéverzamelaar; dit bureau van Wenge en Skai was voor het eerst op de Nederlandse markt te zien en te koop (zie foto). De prijzen die zijn betaald voor deze topstukken zijn niet bekend…

De grote meerderheid van de handelaren, in alle segmenten van de markt, geeft aan een goede beurs gedraaid te hebben. De meeste verkopen vonden plaats in het middensegment van €5.000 – €50.000. Ook in het topsegment tussen €100.000 en €1.500.000 is goed verkocht. De positieve geluiden van de deelnemers zijn kenmerkend voor deze editie van de beurs. Het is een indicatie dat de kracht van de Nederlandse economie op volle sterkte is.