Op 28 en 29 maart, dus al over een week, is de Fokkerterminal in Den Haag de thuisbasis van Destination Design. Dit nieuwe evenement is er voor detaillisten, designers, stylisten, (interieur)architecten en andere professionals. Kijk voor alle deelnemers en meer info: www.destinationdesign.nl 

De komende dagen tonen we u voorbeelden van wat er zoal te zien zal zijn in Den Haag. Vandaag fraai nieuws van Arco, Castelijn, LABEL Vandenberg en FSM.

Arco toont Re-volve van Gudmundur Ludvik

Ontwerper Gudmundur Ludvik heeft de Re-volve samengesteld van louter organische materialen. Het ontwerp vermijdt traditionele stofferingsmethoden zoveel mogelijk, gewoonlijk een van de meest vervuilende onderdelen van de meubelindustrie. In plaats van synthetisch schuim is de Re-volve voorzien van gecertificeerd natuurlijk latex, een niet-giftig en lekker zittend alternatief.
‘Re-volve’ verwijst naar de vorm van de stoel: eenvoudige, geometrische vormen die rond een as draaien. De komvormige kuip zorgt daarbij voor extra comfort. De stoel is gemaakt om makkelijk uit elkaar gehaald te worden. Naast dit model toont Arco ook de Close+ van deze ontwerper, de Dew van Sabine Marcelis en de Slim-Flex van Bertjan Pot tijdens Destination: Design.

Vierde model TS Salontafel bij Castelijn

Hoewel Castelijn de door Dick Spierenburg ontworpen TS-salontafels nog maar kort geleden lanceerde, wordt er tijdens Destination: Design in Den Haag alweer een 4e salontafel toegevoegd: een elegante tonvorm van 147x77cm. Tegelijk met deze 4e vorm wordt een tweede hoogtemaat van 34cm geïntroduceerd. Daardoor ontstaat ook gelijk de mogelijkheid om meerdere salontafels deels overlappend met elkaar te combineren. Er is keuze uit verschillende vormen pootjes die met elkaar gecombineerd kunnen worden om de salontafel aan te laten sluiten bij de Circlips eettafel óf juist bij de Foliant eettafel. Ook toont Castelijn een nieuwe maat van de opvallende CP wandplank, ook ontworpen door Spierenburg: een compact formaat van 90 cm.

Ginny Sofa van Meike Harde bij LABEL Vandenberg

De Ginny is een modulaire bank die helemaal naar wens kan worden samengesteld en waarmee je ook eigen hoekjes kan creëren (zie sfeerfoto met model). Het zachte schuim in de toplaag van de zitting maakt dat je een beetje wegzakt en juist niet wegrolt van een vlakke zitting, net als bij een goed matras. Daarom is gekozen om de bovenlaag van de zittingen te maken van traagschuim zodat het blijft ondersteunen maar het ook weer terugveert na het opstaan. De verschillende rugkussens zijn gevuld met polyether vlokken die gemaakt zijn van overblijfsels na het snijden van koudschuim, het schuim wat standaard gebruikt wordt voor zitmeubelen. Daarnaast geeft een extra kern van koudschuim in de rugkussens voldoende ondersteuning zodat half liggen/zitten ook een optie is. Afstylen met sierkussens om de bank een lekker en gezellig uiterlijk te geven kan naar wens met grote en kleine sierkussen van allerlei kleuren en dessins.

De volledig afneembare ondersteunende rugkussens worden omlijst door een accentuerende vouw in de rugleuning. De zitdiepte kan, naar smaak, ondieper worden gemaakt met een extra los lendekussen. Kortom een modulaire bank die je helemaal kunt samenstellen zoals jij het wilt. Het model biedt veel mogelijkheden qua afmetingen: 1-, 2-, 2,5- en 3 zits met 2 armen en 1 arm of zonder armen, een Chaise Longue en een pouffe.

FSM presenteert de FM-550 Bero in de Fokker Terminal

De elegante rug, in combinatie met de sierlijk aflopende armleuningen, geeft de FM-550 Bero een licht, zwevend karakter. De zachte, knusse kussens en de vloeiende vormen nodigen telkens weer uit om heerlijk te ontspannen. De verrassende, unieke functionaliteit van de FM-550 gaat absoluut niet ten koste van het uiterlijk. Een royale beensteun kan eenvoudig elektrisch worden in- en uitgeschoven, waarbij tegelijkertijd de zitting en de rugleuning in een ergonomisch juiste relaxpositie worden gebracht.
In de rugleuning van de FM-550 zijn de hoofdsteunen verborgen. Ze zijn eenvoudig uit te klappen en bieden dan heel veel extra comfort: bij het uitklappen worden de bijpassende kussens van de armleuningen aan het kussen bevestigd, dat zo transformeert in een perfecte neksteun.

Morgen deel 4 van deze preview. Gratis inschrijven als bezoeker voor 25 maart kan via deze link:

Inschrijven voor bezoek