Van oude gebouwen die gemoderniseerd moeten worden tot kantoorgebouwen waar op energie moet worden bezuinigd, iedereen in de bouwsector zoekt naar klimaatneutraliteit. De bouw is in Duitsland verantwoordelijk voor 30 procent van de CO2 uitstoot en is al jaren niet in staat om de doelen van de Duitse overheid te halen. Er valt veel winst te halen op dit gebied en ongeveer 2.200 exposanten laten dit zien tijdens de komende editie van Light + Building in Frankfurt, van 3 tot en met 8 maart.

Zes dagen lang moderne verlichting, slimme gebouwtechnieken, energie management, laadpalen voor e-cars, alles bedoeld om tonnen aan CO2 uitstoot te verminderen voor 2030. De beurs is een internationaal platform voor de elektrische industrie en lichtontwerpers en trekt deelnemers en bezoekers van over de gehele wereld. Na Duitsland komen de meeste exposanten uit Italië, China, Turkije, Spanje, Polen, Oostenrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Griekenland (beursorganisatoren houden van dit soort lijstjes, zoals u weet). “Het is fascinerend om te zien hoeveel innovaties voor ons huis nu op de markt komen. Tijdens de beurs kan iedereen zijn actuele kennis updaten en vergroten op weg naar nog meer duurzaamheid in de bouwsector”, aldus Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer, Messe Frankfurt.

Met het motto ‘Be electrified’, laat de beurs zien hoe energie management in gebouwen met elkaar in verbinding staat en hoe ervoor kan worden gezorgd dat bedrijven en huishoudens zo energiezuinig mogelijk consumeren. Er is nog een besparing te halen van 30 procent, zo stelt de beursorganisatie. Hernieuwbare energie verbetert al de carbon footprint van een gebouw en het laten groeien van e-mobility dring ook de uitstoot van CO2 terug. Dus is er meer vraag naar oplaadpunten overal en dit thema komt ook ter sprake tijdens Light + Building 2024.

In samenwerking met partners ZVEI (de Duitse branchevereniging voor de elektrische en digitale industrie) en ZVEH (de Duitse club van IT bedrijven) heeft Messe Frankfurt 3 centrale thema’s opgesteld voor deze beurs: ‘Connectivity’, ‘Sustainability’ en ‘Work + Living’. Deze drie keren terug op de beurs bij het aanbod, bij de lezingen, de rondleidingen en award uitreikingen die gehouden worden in de Design Plaza in Hall 3.1 (Stand B50). De Building Plaza in Hall 9.0 (Stand D60) legt de nadruk op bouw gerelateerde innovatie.

Zie voor het hele lezingen- en discussieprogramma: www.light-building.com/events