Jan Rebel van Rebel Wonen in Interior Business Magazine:

“De keuze voor modern heeft ook gezorgd voor ambitie bij ons. De consument stelt meer eisen dan voorheen aan de uitvoering en levertijden en wij proberen daar in mee te gaan. Uiteraard leggen we uit dat een aangepast meubel geen standaard levertijd kan hebben, maar ik vind dat sommige fabrikanten niet meegaan in de ge- vraagde snelheid van reageren en handelen. Vaak wordt gezegd dat de detailhandel de logistieke bottleneck is bij de verkoop, omgekeerd kan dit ook worden gezegd. Bij een klacht gaan we er direct op af en willen het meteen oplossen. Sommige fabrikanten zeggen dan automatisch: het zal wel aan jullie of de klant liggen en reageren ver- volgens niet of heel laat. Ik lees zo vaak dat fabrikanten tegenwoordig het bestaansrecht van winkels in twijfel trekken, maar wie lossen de problemen op bij klachten, ook al is het niet de schuld van de retailer? Help ons dus liever.’’

Marieke van den Berg, eigenaar Label en bestuurslid CBM in Interior Business Magazine:

“Ik zou graag in de toekomst de klantenverwachting iets beter willen managen, wellicht in samenwerking met
een organisatie als INretail. We zitten met z’n allen in een mallemolen van snel, sneller, snelst produceren en leveren omdat consumenten dit van ons verwachten en online dit soort verwachtingen stimuleert. Maar soms is iets het waard om op te wachten, omdat het ambachte- lijk en op bestelling speciaal volgens jouw wensen wordt gemaakt, en accepteren dat daar een bepaalde tijd voor staat. We moeten als maatschappij collectief meer begrip krijgen voor de oververhitte factor tijd, zeker bij het huidige tekort aan goede ambachtslieden. Het is zo her- kenbaar. Er zijn al met al veel uitdagingen voor ons als branche. Ik heb de mouwen opgestroopt en heb er veel zin in om alle onderwerpen met zoveel mogelijk samen- werking aan te pakken de komende drie jaar!”

Heeft u nog geen abonnement? KLIK HIER EN JOIN THE CLUB. We maken het magazine met liefde voor de branche. Fijne dagen en een mooi en gezond 2020!