Maison Berger Paris zorgt al meer dan 120 jaar voor schone lucht en verfraait en parfumeert het dagelijks leven om bij te dragen aan het innerlijke welzijn. Philippe Starck, met meer dan 10.000 ontwerpen in zijn portfolio, heeft een missie, een visie: “Voor design, in welke vorm dan ook, om het leven voor zoveel mogelijk mensen beter te maken.” Deze gedeelde missie om het dagelijks leven te transformeren en te verbeteren, leidde tot de samenwerking tussen de ontwerper en Maison Berger Paris.

Philippe Starck is een wereldberoemde ontwerper en door zijn democratische benadering erg populair. Zijn ontwerpen kom je overal tegen. Terwijl hij werkt aan projecten die technische bekwaamheid vereisen voor marine- en ruimtevaarttechniek, staat hij vooral bekend om zijn vermogen om alledaagse voorwerpen (o.a. Laguiole-messen, Freebox, Delsey-bagage) opnieuw uit te vinden met als doel design voor iedereen toegankelijk te maken.

Philippe Starck, die alledaagse voorwerpen iconisch maakt, heeft een collectie ontworpen met pure en tijdloze lijnvoering. Voor Maison Berger Paris ontwierp hij als het ware een klein laboratorium met items geïnspireerd op de wetenschap, terug naar de oorsprong van het merk dat opgericht is door de apotheker Maurice Berger. Hij was de uitvinder van de beroemde gelijknamige Lampe Berger, de luchtreiniger die in 30 minuten het interieur reinigt, zuivert en parfumeert. Deze knipoog naar laboratoriumglaswerk, aangepast aan de smaak van vandaag de dag, kenmerkt zich door eenvoudige vormen in een display van de allergrootste moderniteit.

“Ik werk met Maison Berger omdat ik houd van tijdloze Franse bedrijven met expertise en elegantie”, aldus Philippe Starck. Met een grote passie voor parfum wilde Philippe Starck via zijn parfums het ongrijpbare uitdrukken: de verschillende vrouwelijke en mannelijke facetten. Het resultaat: Peau de Soie, Peau d’Ailleurs en Peau de Pierre. De collectie van drie verschillende en complementaire parfums is het resultaat van de dromen en visies van de kunstenaar. Om dit te doen, gebruikte Philippe Starck de talenten van enkele van de meest gerenommeerde meester-parfumeurs uit Grasse. Deze lichaamsparfums, ontworpen door Philippe Starck, zijn door Maison Berger Paris omgezet in edities voor thuis, deze vertaling is een uniek procedé in de parfumwereld en is nog maar eenmaal eerder voorgekomen.

PEAU DE SOIE
Peau de Soie is een paradox, die van een parfum waarvan de vrouwelijkheid wordt onthuld rond het hart van een man. Het is een geur die ernaar streeft alles wat daar daartussenin zit te onthullen, tussen het oppervlak en de kern, waar de evocatie van de mysterieuze realiteit van vrouwen tot uiting komt. Een vrouwelijk/mannelijk contrast, een spel van verleiding van grondstoffen: kers en viooltjes komen samen en worden geconfronteerd met moderne aromatische tonen om vervolgens te harmoniseren op een houtachtige basis van chypre.

PEAU DE PIERRE
Peau de Pierre is een mannelijke parfum dat in zijn hart de vrouwelijke kant van een man onthult met zijn elegant kruidige bloemenboeket. Het is het membraan, het symbool van die permanente dubbelzinnigheid die onze verschillen en onze persoonlijkheid filtert. Een houtachtige, bijna rokerige intensiteit wordt onthuld op een bedje van minerale stenen, zacht verzacht op een bedje van vanille, amber, sandelhout en musk.

PEAU D’AILLEURS
Peau d’Ailleurs is ondefinieerbaar en ongrijpbaar, het is een verkenning naar onszelf. Het iriserende bloemenhart is omgeven door aardse en minerale materie, gevolgd door muskusachtige en houtachtige noten die aan het einde van een lange reis worden onthuld.

Naast de parfums ontwierp Starck voor Maison Berger Paris een complete collectie met een Lampe Berger, parfumverspreider en een mist diffuser. Voor de vormgeving liet Starck zich inspireren door het glaswerk uit de oude apotheken. Alle producten kunnen naar keuze in drie kleuren worden uitgevoerd: Rose, Gris en Verte.

Lampe Berger
De Lampe Berger ontworpen door Starck is uniek en elegant en reinigt, zuivert en parfumeert de lucht op ongeëvenaarde wijze. Het object is verkrijgbaar in drie tinten met bijpassend parfum: Rose (Peau de Soie), Gris (Peau de Pierre) en Verte (Peau d’Ailleurs). Het metalen montuur dompelt ons onder in een microscopische observatie en is versierd met organische motieven die de handtekening van de collectie vormen.

Mist diffuser
De drie mist diffusers met tijdloze en verfijnde vormen onderscheiden zich door een dubbele wand die mogelijk is gemaakt dankzij complex en nauwgezet vakmanschap. De metalen dop is een signature element om het object elegant te versieren. De mist diffuser verspreid huisparfum, met de meegeleverde afstandsbediening bepaal je zelf de duur en intensiteit van het parfumeren.

Parfumverspreider
De drie parfumverspreiders komen eveneens in dezelfde kleuren en hebben een originele, koepelvormige bodem die de indruk wekt van een ‘glas in het glas’. De parfumverspreider heeft een slank lichaam dat doet denken aan het universum van laboratoriumglaswerk.

Over meubelen kan eindeloos worden gebabbeld in het luchtledige, over parfum blijkbaar nog veel meer.