De familie Blokker is met haar investeringsmaatschappij Breedinvest uit Beter Bed gestapt. De aandelen zijn met tientallen miljoenen verlies verkocht, dat meldt RTL Nieuws.

De koers van Beter Bed is de afgelopen jaren gekelderd, vooral door problemen bij het inmiddels verkochte Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord. Door een productiefout zou er te veel van de giftige stof dichloorbenzeen in de matrassen zijn terechtgekomen. Uiteindelijk was er geen gevaar voor de consumenten, maar die lieten de matrassen alsnog links liggen. De omzetten liepen zo enorm terug.

Vier jaar geleden was het verkochte aandelenpakket volgens RTL Nieuws bijna 25 miljoen euro waard, nu bracht het iets meer dan drie miljoen op. Het beursgenoteerde bedrijf maakt zich er geen zorgen over dat het met de familie Blokker een zeer loyale aandeelhouder kwijt is. “Beter Bed heeft inmiddels contact gehad met de nieuwe eigenaar van die aandelen. Het pakket is in handen gekomen van een andere partij, waarbij het bedrijf zich ook zeer senang voelt”.