Uit de Beddenbranche Marktmonitoren van Marktdata.nl blijkt dat de Franse consument de voorkeur geeft aan een kortere maar dikkere matras ten opzichte van de consumenten in Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Daar waar in laatstgenoemde drie landen de massa gaat voor een matras van 200 cm, kiest de Franse consument vaker voor een matras van 190 cm lengte. De Franse matras is dus korter, maar wel dikker. Een 30 cm dikke matras is in Frankrijk de standaard.

Marktdata.nl heeft, net als voor Nederland, Belgiƫ en Duitsland, over de afgelopen vier jaar het Franstalige zoekverkeer over bedden in de Google zoekmachine in Frankrijk geanalyseerd. Een paar honderd miljoen zoekopdrachten en vele duizenden verschillende zoektermen gerelateerd aan bedden en matrassen zijn ontleed, waardoor een helder beeld ontstaat van de Franse marktstructuur en markttrends op het gebied van bedden en matrassen.

De Beddenbranche Marktmonitor Frankrijk 2024 laat zien dat gedurende de afgelopen vier jaar maandelijks meer dan 4,5 miljoen zoekopdrachten zijn uitgevoerd in Frankrijk op het gebied van bedden en matrassen in de zoekmachine van Google. In het eerste jaar van de corona pandemie groeide de interesse in bedden en matrassen zeer sterk, waarna in het jaar 2021 het interesse-niveau nog doorgroeide met 8%. In het jaar 2022 was er echter sprake van een terugval. In dat jaar nam het gerelateerde zoekvolume af met maar liefst 6%. Een ommekeer werd echter genoteerd in het afgelopen jaar 2023, waarin een stijging van 5% werd geregistreerd.

Kijk voor extra informatie, ook over de diverse rapporten van Marktdata.nl over slapen in verschillende landen:

https://www.marktdata.nl/nieuws/Franse-matras-is-korter-maar-dikker-dan-Nederlandse-Belgische-en-Duitse-matras