Novy, deel van de Middleby groep, neemt de Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont over.

Innovatieve designverlichting vervoegt bestaand gamma dampkappen en kookplaten

Novy, Belgische marktleider in de productie van dampkappen en kookplaten, kondigt de overname aan van de Nederlandse verlichtingsproducent Jansen & De Bont. Novy is een merk van Middleby Residential, deel van de Middleby Corporation, gebaseerd in Eglin, Illinois, USA.

“Jansen & De Bont is een sterk gerespecteerd merk en samen met Novy kunnen we nu meer geavanceerde geïntegreerde keukenoplossingen aanbieden,” stelt Najib Maalouf, President Middleby Residential. “Jansen & De Bont is gekend voor zijn duurzame kwaliteit, strak design, innovatie en gebruiksgemak. Deze succesvolle producten hebben zich reeds bewezen in de markt en zijn een uitstekende toevoeging voor Novy en Middleby Residential.”

Strategische overname voor Novy en Middleby Residential

Voor de verdere uitbreiding van het gamma en het inspelen op de vraag van de klant, is verlichting van Jansen & De Bont voor Novy een strategische match. Opgericht in 2014 door Matthijs Jansen en Jorg de Bont staat het bedrijf in Nederland gekend als producent van innovatieve en kwalitatieve designverlichting met een bijkomende focus op duurzaamheid en intuïtieve bediening.

Innovatieve designverlichting voor eenheid in de keuken

Al geruime tijd wordt designverlichting als een onderscheidend element geïntegreerd in de Novy Premium-producten. Functioneel licht gecombineerd met sfeerlicht, in de vorm van strooilicht op het plafond of geïntegreerd in het product zelf, zorgt voor een aangenamere beleving in de keuken.

Met de aanvulling van het gamma lichtobjecten van Jansen & De Bont is er nu ook een oplossing voor aan de wand (Wall-wandverlichting), boven het keukeneiland of de eettafel (Pendant-hanglamp) of geïntegreerd in een stijlvolle wandplank (Shelf-sfeerverlichting).

Jansen & De Bont

 

Made in Belgium

De producten worden in de nabije toekomst onder de merknaam Novy op de markt gebracht. De volledige productie van de verlichtingsproducten verhuist in het najaar naar de hoofdzetel van Novy in Kuurne, West-Vlaanderen, waar zich ook de ontwikkeling en fabricage van de dampkappen en kookplaten bevindt. Hiervoor wordt de productie uitgebouwd met een nieuwe montagelijn en wordt geïnvesteerd in gespecialiseerd materiaal zoals een CNC-zaagmachine en een lasermarkeermachine.

Carlos Wanzeele