Het in Bornem gevestigde Medal NV produceert de merken Medalounger en Up-to-date en is een sterke internationale speler. Een familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in het produceren van meubilair van hoge kwaliteit. De derde generatie is al geruime tijd bij het bedrijf betrokken, maar zal op korte termijn het bedrijf overnemen.

Eigenaar en oprichter van meerdere meubelfabrieken en bedrijven, Hans Vandendriessche, heeft al veel overgedragen aan zijn zoons Bram en Tim Vandendriessche, waardoor er een nieuwe frisse wind door het bedrijf waait. Dit is zichtbaar in de producten en presentaties.

Model Amsterdam..

Compleet nieuwe stand

Het zal ook te zien zijn tijdens de Meubelbeurs Brussel, waar het bedrijf een compleet nieuwe stand neerzet en een nieuwe jonge vintage lijn zal presenteren. We spreken met Hans Vandendriessche die de laatste jaren al een stapje terug deed en zijn zoons de kneepjes van het vak leerde. “Ik heb de afgelopen jaren veel van mijn bedrijven verkocht. Maar Medal NV zal worden overgenomen door mijn zoons. Ik ben gezegend met kinderen die zoveel passie hebben voor het vak en het ondernemerschap”, vertelt hij. “Het is geen makkelijke markt. Alles is anders dan vroeger, de trends gaan snel, de consument denkt anders, winkeliers denken anders, meubelen krijgen een andere invulling… maar de passie die mijn zoons hebben om dit bedrijf succesvol te houden is geweldig om te zien.”

Hans Vandendriessche: ‘Ik ben gezegend met kinderen die zoveel passie hebben voor het vak en het ondernemerschap.’

Zoon Bram is de CEO van het bedrijf en houdt zich bezig met productontwerp tot productie en assemblage in de fabrieken in China en Europa. “Hij deed vroeger de kwaliteitscontroles in China, waarbij hij altijd een tolk nodig had. Dat vond hij vervelend en dus is hij de taal gaan leren. Ik vind dat zo knap. De drive van mijn kinderen is iets waar ik heel erg trots op ben.”

Internationaal

Medal NV maakt eigen collecties, maar produceert ook voor andere meubelfabrikanten. Medalounger levert banken, fauteuils, relaxfauteuils, boxsprings en bedframes; complete programma’s. Het bedrijf levert circa 40% aan Europese landen en 60% in o.a Zuid-Korea, China, Japan en Israël. “Doordat wij internationaal werken, en vooral buiten Europa, hebben wij minder last gehad van de crisis. Voor Nederland zoeken we nog wel een goede agent. Het heeft op dit moment echter nog niet onze focus.”

We spreken de heer Vandendriessche als hij net terug is van de Meubelbeurs in Shanghai. “Het was onze beste beurs ooit. Het is niet gemakkelijk zaken te doen in Azië. Er komt veel bij kijken, maar we hebben alles op de rit. En ik weet zeker dat we ook tijdens de Meubelbeurs Brussel iedereen weer zullen verrassen met een collectie en presentatie waar veel energie en passie in zijn gestopt.”

Girona

Karma

Medal Up2date

MEER DAN 60 JAAR ERVARING

”Bij Medalounger zoeken we met passie naar oplossingen voor onze klanten terwijl we gefocust blijven op het verminderen van onze impact op het milieu. Het is deze passie voor meubelen die er voor zorgt dat wij bij Medalounger al langer dan een halve eeuw succesvol zijn en die terugkeert in alles wat we doen. Boven alles geloven wij bij Medalounger in het uitoefenen van een positieve invloed op alles en iedereen in onze business.”

Meubelbeurs Brussel

HAL 5- Stand 104

 

Klik op de cover en lees meer over de nieuwste editie van Interior Business Magazine