Recor uit Hasselt zegt er helemaal klaar voor te zijn om tijdens Meubelbeurs Brussel de nieuwe collecties voor te stellen.

Een model van Recor Originals

Bovenal is er dit jaar een extra reden om de mensen van Recor te ontmoeten. Recor Group blaast namelijk 70 kaarsjes uit.
Recor: ”Al 70 jaar lang dragen we bij om van ieder huis, een echte thuis te maken. En we doen dit samen met u. En daar zijn we fier op.” Het bedrijf viert ’70 jaar Belgisch vakmanschap’ op maandag 4 november 2019 op de meubelbeurs met een hapje en drankje op de stand. ”Laten we klinken op de toekomst en nog vele jaren!”

Recor Bedding

Recor Home

 

Sofabed

Voor wie het niet weet, over Recor:

Recor werd in 1949 opgericht door Rene Corthouts die de eerste twee letters van zijn voor-naam eerste 3 letters van zijn achternaam samenbalde tot bedrijfsnaam. Hij maakte furore in de productie en verkoop van kwaliteitsmatrassen. Later breidde Recor zijn activiteiten uit tot salons, slaapkamers, eetkamers en zitmeubels. Momenteel omvat de Recor Group vier divisies: Recor Home, Sofabed, Recor Originals en Recor Bedding. Elk dragen ze het Belgische vakmanschap hoog in het vaandel en zit de extreme focus op kwaliteit en comfort ingebakken in het DNA.

Een bestendige familiezaak uitbouwen

1949: Rene Corthouts sticht Recor. In de eerste jaren jaren, focust Corthouts op de productie en verkoop van kwaliteitsmatrassen. Het blijkt de start te zijn van een succesvolle lange termijn familie business.

1983: Philippe Corthouts, zoon van stichter René Corthouts treedt toe to het bedrijf als directeur en leidt Recor de 21ste eeuw in.

2016: Charles en Adrien, zonen van Philippe beslissen om bij te dragen tot het succes van het familiebedrijf. De continuïteit is met deze nieuwe generatie verzekerd.

Over de jaren heen, is Recor zienderogen gegroeid. Nu beslaat het een hele reeks van meubilair: van zetels, tot bedbanken en fauteuils tot woonkamermeubelen en slaapkamermeubelen. Meer dan 900 modellen maken het de klant mogelijk om te zitten, relaxen en te slapen in hun favoriete stijl.

Belgisch kwaliteits vakmanschap
Een van de belangrijkste factoren van het succes is zonder enige twijfel het Belgische vakmanschap waar Recor sinds jaren garant voor staat. Alle meubels zijn ontworpen en vervaardigd met een extreme focus op kwaliteit en comfort. De hele collectie blinkt uit met een opmerkelijke prijs-performantie-ratio.

Wereldwijde export
Na meer dan 65 jaar, bewijst Recor dat het een vaste waarde is op de internationale meubelmarkt. Gevestigd in het centrum van Europa, exporteert het bedrijf naar meer dan 50 klanten wereldwijd en garandeert Recor ”onze bekende kwaliteitsservice en betrouwbaarheid”.

Mixed container transport
Recor biedt flexibele transportfaciliteiten aan. Dankzij het gemengde container systeem ‘mixed container system’, kan Recor de containers organiseren met de verschillende types van meubelen. De orders van de klant worden meteen geplaatst, geproduceerd en meteen getransporteerd. Zo zegt het bedrijf de snelst mogelijke leveringstijd te kunnen garanderen.

 

Advertentie in Interior Business Magazine

Advertentie in Interior Business Magazine

 

 

Eerder artikel over Recor: Recor 3.0

Recor 3.0, begin van een nieuw hoofdstuk