DUURZAAMHEID

Het Deense HAY richt zich op het ontwikkelen van duurzame producten die onze impact op het milieu minimaliseren. ”Wij optimaliseren het gebruik van duurzame materialen zoals gerecyclede materialen, FSC-gecertificeerd hout en lak op waterbasis, met een groeiend aantal eco-gecertificeerde producten. Wij hanteren strenge wettelijke eisen en het merendeel van onze producten wordt getest om te voldoen aan internationale normen voor sterkte, duurzaamheid en veiligheid.”

LAK OP WATERBASIS

Het grootste deel van de houten HAY meubelcollectie wordt geproduceerd met een lak op waterbasis, die veel voordelen heeft ten opzichte van gewone PU-lak. Het lage VOC-gehalte (vluchtige organische stoffen) in de watergedragen variant stoot aanzienlijk minder vervuilende stoffen uit, waardoor het veel milieuvriendelijker is en bijdraagt aan een gezondere werkomgeving en een beter binnenklimaat. ”Bovendien is lak op waterbasis vaak duurzamer dan PU-lak, zodat uw houten meubelen ook een langere levensduur kunnen hebben.”

Over Hay

HAY heeft altijd geloofd dat een goed ontwerp ieders recht is. Daarom hebben de medeoprichters en Creative Directors Mette en Rolf Hay zich er vanaf het allereerste begin op toegelegd om samen te werken met de beste ontwerpers van hun generatie van over de hele wereld.Dit om producten van hoge kwaliteit te creëren die toegankelijk zijn voor een breed publiek. Dit basisprincipe motiveert de mensen van Hay ook vandaag nog. ”Wij zijn geïnspireerd door de realiteit van het leven van vandaag, waarin de traditionele scheidslijnen tussen persoonlijke en professionele ruimte vloeiender zijn, zodat onze meubels, verlichting en accessoires kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van omgevingen en aan veel behoeften kunnen voldoen. Van een tandenborstel tot een papierbak tot een sofa, HAY-producten bieden altijd een frisse kijk op de alledaagse voorwerpen die deel uitmaken van ons dagelijks leven.”