De spoga+gafa, de grootste tuin en bbq beurs van de wereld, reageert op wensen vanuit de branche en past de volgorde van beursdagen aan. Vanaf de komende editie in 2025 begint men in Keulen niet meer op zondag maar op dinsdag en eindigt de beurs op donderdag. Dit past beter bij de deelnemers en de bezoekers, zo meldt men vanuit de Rijnmetropool. Dus 24 tot en met 26 juni 2025 is nu de datum.

Een groot deel van de (inter)nationale deelnemers in Keulen en dus ook de bezoekers die zijn ondervraagd, hebben aangegeven dat de zondag geen fijne reis- of beursdag is. De nieuwe begindag zorgt voor een betere voorbereiding, zo klinkt het. Ik durf hier hardop te zeggen: mensen willen andere dingen doen op een zondag dan naar welke beurs dan ook te gaan of ernaartoe te reizen.

“We hebben dit advies ter harte genomen om zo de beursbeleving van iedereen te verbeteren”, zegt Sebastian Rosito van Koelnmesse. De afgelopen keer, op 16 tot en met 18 juni jongstleden, kwamen er ruim 28.000 bezoekers naar de beurs uit 113 landen. De beurs roept nu heel hard dat het aanpassen van de dagen het zoveelste bewijs is dat men flexibel reageert op de wensen van de klanten.  Of zoals het zo mooi en semi-bescheiden in het Duits klinkt: “Die spoga+gafa bleibt mit der Tagefolgeanpassung ihrem Anspruch treu, die zentrale Plattform für die globale Garten- und BBQ- Branche zu sein, und setzt mit dieser Änderung ein weiteres Zeichen der Flexibilität und Kundenorientierung.” Genau!

www.spogagafa.de