Heimtextil gaat dit jaar alsnog plaatsvinden en wel tegelijk met de beurzen Techtextil en Texprocess van 21 tot en met 24 juni. De projecttextiel en woontextiel sectoren hebben hun voorkeur via een stem voor deze opzet uitgesproken aldus organisator Messe Frankfurt. De synergie tussen de drie verwante internationale beurzen biedt ook voordelen voor exposanten en bezoekers, aldus Messe Frankfurt.

Techtextil en Texprocess zijn vakbeurzen voor technische textiel en nonwovens en de productie van textiel en flexibele materialen. “Het is fantastisch om te zien dat onze exposanten zoveel vertrouwen hebben in ons, zelfs na twee jaar pandemie. Het resultaat van het stemmen voor een zomereditie en de eerste bevestigingen van deelname laten zien dat er echt een behoefte is aan persoonlijk contact tijdens een beurs voor het einde van dit jaar. Ook al wordt het in juni in plaats van januari”, aldus Olaf Schmidt van Messe Frankfurt. Voorbeelden van bevestigde deelnemers zijn Jover Group, Lenzing Group en Hohmann Weberei, langdurige relaties van Heimtextil.

“Voor ons betekent het veel dat Heimtextil gaat plaatsvinden als een Summer Special. In juni kunnen we eindelijk de bezoekers laten zien wat er mogelijk is met Tencel lyocell en modal fibers voor de interieurbranche. Met name voor interieurtextiel is het van belang dat je het echt kunt zien en voelen. We kijken dan ook uit naar vele nieuwe contacten en het weerzien met vertrouwde klanten deze zomer”, aldus Ebru Bayramo─člu, Head of Global Business Development van de Lenzing Group.

Met deze drie beurzen op hetzelfde moment kunnen (inter)nationale inkopers weer voor het eerst trends en vernieuwingen met eigen ogen zien. Van vezeld en garens tot functioneel textiel en productie- en afwerkingsprocessen. Maar dus ook eindproducten en hergebruik. “We denken dat deze combinatie van beurzen en producten tot nog meer bezoekers kan leiden die de voordelen van deze bundeling van beurzen willen ervaren”, zo zegt Schmidt. De gelijktijdige aanwezigheid van retailers, textile engineers, architecten, materiaal experts en technische specialisten is ook voor de deelnemers aan de drie beurzen zeer interessant, met mogelijkheden voor nieuwe contacten en cross-networking.

De Heimtextil Summer Special is in Frankfurt van 21 tot en met 24 juni 2022.