De Hülsta Gruppe heeft gisteren voor de Hülsta-Werke Hüls GmbH & Co. KG en voor DIHUG GmbH een aanvraag tot faillissement zelf ingediend. De reden: de bijzondere marktomstandigheden, zo stelt het bedrijf. Maar het bedrijf en het merk Hülsta blijven op de markt, zo zegt directievoorzitter Dr. Thomas Knecht: “We kunnen nog steeds leveren en zullen ook onze nieuwe modellen die we tijdens de huisshow hebben gepresenteerd en waarvoor we veel bestellingen hebben binnengekregen, volledig afleveren.”

Tegelijkertijd ondervindt Hülsta dezelfde problemen als de rest van de markt: minder koopbereidheid bij consumenten dus minder aantallen te produceren dan gepland en aan de andere kant de enorme prijsstijgingen van energie en grondstoffen. Letterlijk zegt het bedrijf over de genomen maatregel: “Hülsta AG & Co. KG werkt aan het efficiënt functioneren van de bijna 50 bedrijven die onder de groep vallen. Gezien de huidige uitdagingen in de markt gaat het om samenvoegen en bundelen van de losse bedrijven zodat alles op de lange termijn en in de toekomst kan blijven functioneren. Voor twee van deze ondernemeingen hebben we nu faillisement aangevraagd. We hebben beide bedrijven daarover ingelicht vandaag, maar de onderneming op zichzelf loopt onveranderd verder.”

Dr. Thomas Knecht benadrukt: “We concentreren ons op het bijsturen van de groep in een situatie van uitdagingen in de markt en bij klanten en geven zo actief vorm aan de onderneming voor de toekomst. Het is nu belangrijk om de organisatie zoveel mogelijk flexibel te maken en dat kan sneller met het afstoten van de twee onderdelen waar faillisement voor is aangevraagd. We slanken de structuur af en de onderneming wordt zo beter bestuurbaar.” Knecht geeft ook aan als enige directeur leiding te blijven geven aan de onderneming.