Pepijn Smit richtte in 2018 S-P-A-C-E projects op. Hij heeft inmiddels interessante projecten afgerond en toonaangevende winkeldesigns op zijn naam staan zoals Fabienne Chapot en Ace & Tate.  Sinds dit jaar mag Design Post Amsterdam aan deze lijst toegevoegd worden.

“De warmte van een Amsterdams bruin café” – dat is de sfeer en het gevoel die de showroom moet uitstralen. Een flinke uitdaging voor een showroom met een totale oppervlakte van 1500m2. Hoe zorg je daar dan voor? Door intieme ruimtes te creëren door middel van het sierlijk plaatsen van gordijnen van Kvadrat. De opstellingen van Arco, Arper, Casala en Montis verschijnen op natuurlijke wijze en de verlichting die geselecteerd is door Eikelenboom komt nog beter tot z’n recht en maakt het plaatje compleet. ”De unieke designs van de individuele merken versterken elkaar op deze wijze.”

We interviewden Pepijn Smit hierover! Lees verder.

Pepijn, in 2018 heb je S-P-A-C-E projects opgericht. Vertel daar eens wat meer over?

“Ik hou van diversiteit en uitdaging. Na 15 jaar bij verschillende modehuizen, ontwerpers en studio’s ervaring te hebben opgedaan, was het tijd om op eigen voeten te staan. Ik geloof in een holistische aanpak en maak graag verhalen tastbaar, door middel van ruimtes. Een functionerende ruimte die tevens het verhaal communiceert van het merk.”

“Je hebt o.a. de winkeldesigns van Fabienne Chapot en Ace & Tate op je naam staan. Toen klopten wij bij je aan. Wat was je allereerste gedachte toen je voor ’t eerst bij het ‘oude’ Design Post Amsterdam binnenstapte?”

“Mooie ruimte met geweldig uitzicht.” … “Maar ook heel open, te open, waardoor alles in elkaar wegviel. In één oogopslag zag je alles in de 1500m2 en werd je niet geprikkeld om door de ruimte te meanderen. En hoewel ik van een mix & blend houd, was het hier toch wel wat onduidelijk waar je naar keek. Welk merk je dan moest aanspreken bij welk product was niet duidelijk.

Lees hier verder