In 1982 op 19-jarige leeftijd start Rick Smeenk met timmeren in een schuurtje in Diemen. Onder leiding van Rick en zijn vrouw Ellen groeit het bedrijf, en na 20 jaar verhuizen ze naar Almere. Daar zijn hun werkplaats en meubelspuiterij voorzien van de nieuwste technieken,
waardoor ze met een relatief klein team enorme productie kunnen genereren.

Omzet en groei zijn uiteraard de speerpunten, maar ook maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Ze optimaliseren het gebruik van hun grondstoffen, hergebruiken restmaterialen en comprimeren afvalstromen. Deze werkwijze resulteert niet alleen in een positief bedrijfsresultaat maar ook in waardevolle prijzen. Interieurbouw Rick Smeenk ontvangt van de gemeente Almere de ondernemersprijs voor Beste Onderneming en van de Provincie Flevoland de Flevopenning voor Meest Innovatieve Bedrijf.

Flexibiliteit en enorme veerkracht typeren het ondernemersechtpaar en hun team. In het begin bouwden zij wereldwijd stands. Na 9/11 kwamen daarvoor steeds minder opdrachten. Ze richtten zich vervolgens op interieurbouw. Hun opdrachtgevers in die tijd waren vrijwel alle bekende grootwinkelbedrijven. Toen de ene na de andere winkel uit het straatbeeld verdween bekwaamden ze zich in het inrichten van kantoren, showrooms en horeca. Thuis werken en de Covid maatregelen hebben ertoe bijgedragen dat het bedrijf zich momenteel voornamelijk bezighoudt met het realiseren van high-end interieurs voor particuliere opdrachtgevers.

Naast complete interieurs kunnen professionele opdrachtgevers bij hen terecht voor halffabricaten. Collega bedrijven maken gretig gebruik van de mogelijkheid om materiaal te laten zagen, boren frezen en/of spuiten.

Interieurbouw Rick Smeenk: binnen één generatie 40 jaar in bedrijf.