Het hing al een tijdje in de lucht: een herhaling van de poging om Intirio en Trendz Belgium samen te laten plaatsvinden in Gent het komend voorjaar is door de organisatie afgeblazen. Eind januari zou het plaatsvinden, organisator Easyfairs stopt met de organisatie van het evenement. De afgelopen editie liep niet storm wat betreft belangstelling door exposanten en bezoekers en klaarblijkelijk is het niet gelukt om voldoende animo op te wekken voor een tweede poging.

Volgens Easyfairs biedt de Belgische markt te weinig perspectieven voor het organiseren van een beurs in wand-, raam-, vloer- en meubelbekleding plus de accessoires en lifestyle producten van Trendz. Grote spelers blijven weg en daardoor de bezoekers ook. Het is een treurige teloorgang, met name van Intirio dat in het verleden garant stond voor een mooi aanbod op hoog niveau en messcherpe trendvoorspellingen. Het is echter ook het logische resultaat van een veranderende markt met veranderende behoeften van exposanten en bezoekers: het bijstellen van de formule duurde te lang en heeft niet gewerkt.

InCoDa in Gorinchem, dat wel succesvol is gebleken, zal nu de beurs zijn waarin Intirio zo veel mogelijk wordt opgenomen. Let wel; de stoffenexposanten hadden het niet druk tijdens de afgelopen editie van InCoDa, waar vloer, raam en wand de boventoon voerden. Trendz Belgium wordt samengevoegd met Trendz in Gorinchem (dat succesvol is in het voorjaar en het najaar), een logische beslissing. Op de foto de Flanders Expo in Gent, nu dus weer een beurs armer.

Easyfairs meldt dat er voor deelname aan InCoDa contact opgenomen kan worden met Patricia Baum, Sales Executive InCoda (Patricia.baum@easyfairs.com). Voor TrendZ Nederland is Ilse van der Heijden (Ilse.vanderHeijden@easyfairs.com), Sales Executive TrendZ Nederland, de contactpersoon.