Vipack is in 24 landen actief. Nederland, België, Duitsland en Frankrijk zijn de grootste markten, maar Vipack werkt ook in Zwitserland of China (waar ze Vipack Europe heten). De focus dit jaar was op de export en dan vooral op het intensiveren van bestaande partnerships. Ruben Viaene: “Je moet de groei wel aankunnen.”

Vipack is gespecialiseerd in ontwerp en distributie van flatpack meubilair voor jonge mensen. Het bedrijf werkt BtoB en hun kracht is het continu ontwikkelen van nieuwe producten die aansluiten op de nieuwste trends. De collectie is daarom breed en commercieel. Vipack is een van de weinige spelers in België die alles vanuit voorraad levert. Ruben Viaene: “Er is intern nog wel wat discussie of we alle nieuwe dingen moeten brengen die zijn ontwikkeld dit jaar, zoveel is er. In het segment waarin we werken zijn trends, scherpe prijzen en snel leveren belangrijke factoren. Daarom ontwikkelen we continu nieuwe producten en of verfijnen we bestaande modellen.”

Dit jaar brengt Vipack op de beurs in Brussel onder meer model Stella, dit keer met een aanpassing en een stapelbedje volledig in zwart of wit metaal uitgevoerd. Daarbij komt ook decoratiemateriaal, zoals dierenkoppen voor aan de wand. Vipack heeft een depot van meer dan 10.000 vierkante meter waar alles klaarligt voor de klant.

Vipack is te vinden op de Meubelbeurs Brussel op stand 4-307.