Carl Hansen & Søn viert de opening van een nieuwe Flagship Store in het (soms) bruisende centrum van Amsterdam. In het historische ‘Museumkwartier’, beroemd om zijn indrukwekkende architectuur en exclusieve selectie van winkels, musea en restaurants, heeft het Deense designmerk op 19 augustus zijn deuren geopend en presenteert het topstukken uit zijn klassieke meubelcollectie.

Sinds 1908 heeft Carl Hansen & Søn zich wereldwijd onderscheiden als fabrikant van uitzonderlijke meubels, ontworpen door meesters van het Deens Modernisme zoals Hans J. Wegner, Kaare Klint, Poul Kjærholm, Arne Jacobsen en Børge Mogensen. Elk stuk wordt sinds de oprichting van het bedrijf vervaardigd door bekwame ambachtslieden in onze werkplaats op het eiland Funen in Denemarken.

“De Nederlandse markt heeft altijd grote belangstelling getoond voor onze meubelen, en nu hebben we eindelijk de kans om onze klassieke en hedendaagse stukken aan het Nederlandse publiek te tonen in onze eigen Flagship Store,” zegt Knud Erik Hansen, CEO en vertegenwoordiger van de derde generatie van de familie Hansen.

“Gevestigd in een typisch Nederlands gebouw van rode baksteen uit de late jaren 1880 met een pittoreske tuin, verwelkomt de flagship store bezoekers op zijn 140 vierkante meter, zodat we het verhaal kunnen vertellen van ons merk en onze iconische collectie die is gewijd aan gepassioneerd vakmanschap, natuurlijke materialen en design van het hoogste kaliber,” vervolgt Knud Erik Hansen.