Kleuren kunnen emoties en gevoelens oproepen: (on)rust, ontspanning of enthousiasme. De sfeer en stemming van een ruimte worden op dezelfde manier beïnvloed door kleurgebruik én verlichting. Er zijn bijzonder veel verlichtingsoplossingen waarbij de invloed van kleur een grote rol speelt; vaak zelfs bij het ontwerp van een armatuur.

Op basis van de 13 pigmenten die onder andere Rembrandt gebruikte, heeft Raw Color speciaal voor Hollands Licht een kleurenpalet ontwikkeld dat is vertaald naar industriële coatings die op de armaturen kunnen worden toegepast. Daarnaast heeft Eikelenboom merken in de portfolio met modellen waarbij kleur de basis vormt. In 2023 breidt bijvoorbeeld Zero de kleurrijke Sprinkle collectie uit met een lineaire pendant en vloerlamp (foto helemaal bovenaan). Er zijn 6 standaard kleuren, geinspireerd op “cake-topping” hagelslag. Tevens, is het mogelijk de kleur van het armatuur te personaliseren.

De collecties van Vibia (foto hierboven) zitten boordevol kleur. Zo zijn de meeste modellen verkrijgbaar in gelakt wit, mat wit, gelakt zwart, terracotta rood of zelfs mat bladgoud. De kleuren van Rhythm of Light (foto hieronder) bootsen de beweging van het zonlicht na terwijl de zon opkomt en ondergaat. De hanglamp kan op twee manieren opgehangen worden: loshangend in een elegante klokvorm, of als een moderne kroonluchter. De duurzame collectie Tia, een ontwerp van Foster + Partners is verkrijgbaar in drie afmetingen en diverse bijzondere kleuren zoals “oxygen red”, “battersea green” en metallic brons maar ook mat- blauw, aluminium en wit. De foto ziet u helemaal onderaan staan.