Hima en Gerlin zijn zusterbedrijven. Beide zijn te vinden op de Meubelbeurs Brussel. Gerlin komt er met een volledig nieuwe collectie die iets hoger gepositioneerd is. Hima is een zitmeubelfabrikant en als familiebedrijf een sterke speler op het internationale vlak. Binnen dit bedrijf wordt gekeken naar een opwaardering van de bestaande modellen en een aanvulling met een aantal nieuwe modellen.

De collecties van Hima kenmerken zich door een uitstekende prijskwaliteitverhouding. Hima maakt alle zitmeubelen stuk voor stuk zelf. De volledige productieketen is onder controle, waarmee de onderneming zich onderscheidt van importproducten. De mogelijkheden binnen de collecties zijn eindeloos. Gerlin is het merk naast Hima. Vorig jaar werd op de Meubelbeurs Brussel de collectie Muusze by Gerlin geïntroduceerd. Deze wordt dit jaar fors uitgebreid. De beoogde doelgroep is gedefinieerd als de interieurbewuste 35-plusser. Het imago is modieus, hoogwaardig en internationaal. De prijszetting mikt op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De industriële, Scandinavische en andere lifestyle-trends worden snel opgevolgd. De looks lopen nu al uiteen van stoer tot basic.

Hieronder zie je Hima:

In de meubelbranche draait het naast goede producten vooral ook om relaties, vertrouwen en respect, vindt Kristof Hindrycks. “Je moet doen wat je met elkaar afspreekt. Onder meer de levertijd is een belangrijk thema in de markt momenteel. Wij maken uiterst gepersonaliseerde banken en doen dat in minder dan 10 weken.”

Omdat Hima en Gerlin internationaal werken ziet Hindrycks de verschillende smaken per regio terug in de collecties. In Nederland is veel vraag naar leer en vintage leer, in Frankrijk kiest men vaker voor twee kleuren binnen één model. Dat beide merken veel modellen aanbieden is een kracht, vindt Hindrycks. “Juist daarmee zijn we in staat om exclusiviteit te bieden aan onze klanten, waarmee de marges dus ook niet onder druk staan.”

Op de Meubelbeurs Brussel is Hima te vinden op standnummer 9-205. Gerlin heeft standnummer 5-204. Hieronder zie je Gerlin, in Brussel te vinden op standnummer 5-204.