Architectuur & design bureau Graziosi Progetti heeft de gelegenheid gekregen om voor het nieuwe kantoor van Beentjes Bouwgroep in Uitgeest zowel het exterieur als het interieur als de directe omgeving te mogen ontwerpen. Met de hulp van consultant Jan-Jaap Res en het team van Beentjes is er een gebouw ontstaan dat recht doet aan de nuchtere Noordhollandse identiteit van de opdrachtgever. Lensvelt was betrokken bij de inrichting.

Volgens Nina Graziosi (op de foto hierboven naast opdrachtgever Henk Beentjes) en haar collega Felicia Hompus is “het interieur de basis waar vanuit alle mogelijkheden voortkomen voor de architectuur.” Het gehele project werd vanuit dit standpunt benaderd: Graziosi Progetti wisselde constant van de buitenkant naar de binnenkant van het gebouw en van klein naar groot in schaal. Uiteindelijk vielen alle delen van het ontwerp naadloos samen, zowel letterlijk als figuurlijk, en ontstond er een unieke synergie tussen het interieur en het exterieur van het gebouw.

Lensvelt had een zorgenloos aandeel in dit proces en leverde al het meubilair, zowel van het eigen merk als van externe leveranciers. Lensvelt fungeerde dus als een totaalaanbieder, inrichter en sparring partner van Graziosi Progetti tijdens deze speciale samenwerking. Het is een buitengewoon project geworden, aldus Lensvelt en ook Nina Graziosi is zeer tevreden over de samenwerking: “Het smaakt naar meer.”

Meer informatie over dit project op deze website.