Gisteren riep Keulen op om weer mee te doen aan fysieke beurzen, vandaag doet Frankfurt hetzelfde. Messe Frankfurt is klaar voor een najaar met fysieke beurzen, met de hoogste standaard in veiligheid, reinheid en afstand houden volgens de strenge regels van de lokale overheid. De eerste evenementen met bezoekers hebben al plaatsgevonden in Frankfurt, met succes.

Messe Frankfurt’s hallen en infrastuctuur zijn onvergelijkbaar met andere lokaties en dragen voor een belangrijk deel bij aan de veiligheid en reinheid rond evenementen, aldus Messe Frankfurt. De beursorganisatie is zelfs nog strenger dan dat hoeft, dus zelfs tijdens een pandemie als deze is het prima mogelijk om elkaar fysiek weer te ontmoeten tijdens een beurs. Eurobico in juli was het bewijs dat dit mogelijk is.  Ruime hallen, volop frisse lucht en een goede routing, intensieve reiniging van de gebouwen,  aangepaste catering en mondkapjes verplicht opzetten. Bovendien moeten alle bezoekers en deelnemers kunnen laten zien dat ze niet besmet zijn met het COVID-19 virus. Dus een bewijs van vaccinatie, herstel of een actueel negatief testresultaat. Online aanmelden van tevoren zodat iedereen op te sporen is mocht dit nodig zijn. Messe Frankfurt neemt geen enkel risico, hopelijk nemen deelnemers en bezoekers dit risico ook niet.

Volgens Wolfgang Marzin, President en Chief Executive Officer van Messe Frankfurt is het zo dat: “we alle nodige voorbereidingen hebben getroffen voor het veilig deelnemen en bezoeken van evenementen. We zijn klaar voor weer persoonlijk ontmoeten. Hoewel de situatie instabiel blijft gaan overal ter wereld de percentages van het aantal vaccinaties omhoog en worden de reisbeperkingen versoepeld. Dit zijn veelbelovende ontwikkelingen. We staan in nauw contact met de branches waarvoor wij evenementen organiseren om hen nog steeds de beste platforms te kunnen bieden.” Daar hoort het onvermijdelijke digitale platform ook bij, hun belang is afhankelijk van de graad van de pandemie, zo zegt men in Frankfurt.

De volgende beurzen in Frankfurt zijn Automechanika Frankfurt Digital Plus en Hypermotion Frankfurt in hybride vorm in september. Daarna komen dit jaar nog IndoorAir, Formnext en evenementen met externe organisaties zoals de wereldberoemde Frankfurt Book Fair, Discovery Art Fair en Health & Food Ingredients.

Tto slot wijst Messe Frankfurt op een onderzoek van de beursorganisatie waarbij 59,000 bedrijven werden gevraagd naar hun mening over beurzen. En ja, 97 procent gaf aan weer te willen staan op fysieke beurzen. Tweederde van de respondenten wil zelfs af van het hybride model en weer helemaal terug naar fysieke beurzen. Een verrassende uitkomst?