Van Leolux kregen wij triest bericht met betrekking tot het overlijden van Leolux productiedirecteur Norbert van Megen. Directie en medewerkers van Interior Business Magazine / Business Content Media BV wensen collega’s, vrienden en nabestaanden van Norbert heel veel sterkte met het dragen van dit grote verlies. Hieronder publiceren wij het overlijdensbericht van Sebastiaan Sanders.

OVERLIJDENSBERICHT

 Beste relatie, 

Intens verdrietig delen wij mee, dat Leolux directeur Norbert van Megen afgelopen zaterdag is overleden. Nog maar kort geleden, eind augustus, werd duidelijk dat Norbert ernstig ziek was. Van het ene moment op het andere kwam er een agressieve vorm van kanker aan het licht. Het bericht sloeg in als een bom. Vanaf dat moment hebben wij vurig gehoopt dat zijn gezondheid zich nog zou herstellen. Verschillende onderzoeken wezen echter al snel uit, dat de kanker ver uitgezaaid was. 

Op 4 oktober was Norbert nog aanwezig op het jaarlijkse feest voor onze jubilarissen, maar hij was door zijn ziekte duidelijk verzwakt. Na een medisch onderzoek, enkele dagen later, werd duidelijk dat er geen hoop meer was. Een nieuwe behandeling bleek door zijn slechte conditie niet meer mogelijk. Het onvermijdelijke is nu gebeurd. Norbert van Megen is slechts 57 jaar geworden. 

Norbert begon zijn carrière in de tankervaart, als Officier bij Shell Tankers. Later bekleedde hij tien jaar lang operationele functies bij Rieter Automotive Systems, waar hij veel ervaring opdeed in Lean Manufacturing en Just In Time productie. Meer internationale ervaring deed hij op als director bij Technicolor. Hij woonde en werkte behalve in Nederland ook in Italië en was vanuit de vestiging in Venray verantwoordelijk voor de Europese distributie. 

In 2006 werd Norbert productiedirecteur bij het familiebedrijf Leolux. Hij was betrokken en zeer toegewijd, bij het bedrijf en bij de mensen. De vernieuwende productiemethoden die hij introduceerde zorgden dat onze productie efficiënter en minder fout-gevoelig verliep. De laatste jaren reisde hij wekelijks naar het Hongaarse Szolnok, om onze productieafdeling aldaar persoonlijk aan te sturen. Ook als redacteur van ons bedrijfsblad de Praot Praos, vertegenwoordigde hij de productie-afdelingen en zorgde hij dat ontwikkelingen in de fabriek werden verklaard voor de Leolux-medewerkers van de kantoren en Design Centers. 

Onvermoeibaar zette Norbert zich in voor sportieve evenementen, waaraan Leolux met een bedrijfsteam deelnam. Twee jaar geleden nam hij deel aan de hindernisloop “Venlo Stormt”, in 2010 fietste hij met Leolux voor het goede doel de “Ride for the Roses” en in 2012 en 2013 nam hij deel aan de “Alpe d’HuZes”, eveneens om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. 

Leolux verliest met Norbert een menselijke, betrokken en bevlogen directeur. Ons verlies staat echter in geen verhouding tot dat van zijn vrouw Monique en hun drie kinderen Vincent, Maxime en Juliëtte. 

Directie en medewerkers van Leolux wensen Monique en de kinderen alle sterkte toe om dit enorme verlies te dragen. Norbert is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Leolux en voor altijd in ons Leolux-hart. 

Namens directie en medewerkers

Sebastiaan Sanders 

 

Norbert van Megen, onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Leolux.