Na de karpetcollectie die hij voor groothandel Headlam ontwierp heeft mode ontwerper en kunstenaar Mart Visser nu ook een aantal raamdecoratiestoffen voor dit bedrijf ontworpen. Deze exclusieve stoffen zijn duurzaam geproduceerd, met respect voor het milieu.

Prachtige uni’s, rijke jacquards, verfijnde inbetween doeken met grafische vormen en ook verduisterende gordijnstoffen ontbreken niet. Voor de designs heeft Mart Visser zich laten inspireren door de stoffen van zijn Haute Couture collecties en schetsen voor zijn abstracte schilderijen, sculpturen en installaties.

Mart Visser: “De mix & match trend in de mode heb ik toegepast bij de samenstelling van de gordijncollectie. De stofsoorten en materialen zijn op elkaar afgestemd, met veel variatie in structuren. Het uitgebalanceerd kleurenpalet laat naturel- en aardetinten zien, vervagende banen in ton-sur-ton gradaties voor de subtiele transparant items en grove uni’s. Ook zijn er poedertinten in zowel rose als grijs/blauw tonen. Dat de gehele collectie ‘groen’ geproduceerd is volgens hoogstaande normen en waarden, maakt me heel trots.”

Mart Visser heeft deze collectie ontworpen in samenwerking met Headlam. Met een start van 21 elegante interieurstoffen voor gordijnen en raamdecoratie werd het label ‘Mart Visser Designs to Decorate’ in 2018 gelanceerd. Inmiddels is deze collectie uitgegroeid tot ruim 40 items. Onlangs is hier een geheel nieuwe lijn aan toegevoegd, Mart Visser “Finest FR Fabrics”. Een toepasselijke naam voor een luxueuze interieurstoffen collectie van verfijnde materialen met als extra een brandvertragende functie. Al deze stoffen zijn uitermate geschikt voor projectmatig gebruik en voldoen aan de Europese norm Classe 1. Van alle items zijn certificaten beschikbaar en naar wens opvraagbaar bij Headlam.