Van 7 tot en met 11 februari vindt de Ambiente beurs in Frankfurt plaats. Tijdens de beurs zal de HoReCa Academy zijn debuut maken, met een internationale groep van hoog kaliber gastvrijheidsspecialisten en ondernemers. De HoReCa Academy heeft een allesomvattend programma ontwikkeld voor tijdens de beurs, waarbij verschillende onderwerpen aan bod zullen komen. Daarnaast zijn er dertien internationale sprekers bij de HoReCa Academy, waaronder Asma Khan. Asma Khan is de eerste Britse chef geselecteerd voor de Netflix series Chef’s Table. Door het magazine Evening Standards wordt zij beschreven als een van de meest invloedrijke Londenaren van 2019.

Een andere bekende spreker is Jozef Youssef. Jozef Youssef is een beroemde chef en oprichter van de Kitchen Theory think tank in Londen. Volgens Youssef ervaar je eten met alle zintuigen. Onze perceptie wordt beïnvloed door complexe interacties tussen verschillende sensorische stimuli. Samen met zijn team heeft hij een enquête uitgezet genaamd “Investing in designer crockery pays off: a study evaluating the perceived value of a dish in correlation with the price of the plate”. Uiteindelijk hebben 1000 mensen uit verschillende continenten meegedaan aan de enquête. De vragen gingen over het design, de vorm en de textuur van borden. Heeft de kleur en vorm van een bord invloed op de verwachte kwaliteit van het eten? De uitkomst van de enquête zal door Jozef Youssef gedeeld worden tijdens het HoReCa Get-together evenement op 7 februari. Daarna is er van 18:00 tot en met 22:00 uur een mogelijkheid om te netwerken en over de belangrijkste veranderingen in de markt te praten. Voor de HoReCa Get-together is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om je te registeren klik hier.

Horeca professionals die op zoek zijn naar nieuwe apparatuur kunnen de tour van Pierre Nierhaus volgen. Nierhaus is een hospitality specialist en geeft dagelijks van 14:00 tot 15:30 uur gratis tours. Tijdens de tour heeft Nierhaus het over de nieuwste interieur trends en designs. Meer details en registratie kan je vinden bij de balie HoReCa Academy in hal 6, stand D40.