Van 21 tot en met 24 juni 2022 opent Heimtextil Summer Special na een pauze van 2,5 jaar eindelijk weer live hun deuren. Tijdens de vakbeurs voor woningtextiel presenteren 23 Nederlandse bedrijven hun portfolio. Wie zijn deze Nederlanders en waar vindt u ze? Messe Frankfurt stelt ze graag aan u voor.

In hal 3.0 (Smart Bedding, Bedding & Bath Fashion brands) staan Enkev (3.0 C19), Heynen Systems (3.0 A58) en ComfortAce (3.0 A79). Enkev meldt het volgende:

“PU-schuim is een standaardmateriaal geworden in de beddenindustrie; het is echter ook een van de grootste aandelen geworden van stortplaatsen over de hele wereld, wat ertoe bijdraagt dat in Nederland jaarlijks een Johan Cruijff Arena vol matrassen wordt verbrand. In België maken matrassen 9% uit van de totale afvalverbranding.

‘PURe – PU foam Replacement by Enkev’ is de schoonste oplossing voor het vervuilende PU schuim. Neem nu actie, nu is de tijd aangebroken om deze verspillende materialen te vervangen door natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen.
Puur natuurlijke materialen die door de natuur telkens weer opnieuw geregenereerd worden
• PURe Circulaire 100% recyclebare synthetische materialen.
• Hoog kwalitatieve materialen gemaakt van afval en bijproducten van andere industrieën.
• PURe comfort vulmaterialen zijn tot 20 keer minder CO2 vervuilend dan PU schuim
• Ontworpen voor uw behoeften en markten
• Biedt comfort, de allerbeste ventilatie en getest voor duurzaamheid.”

Hal 3.1 (Bed & Bath Private Label, Beautiful Living en Textile Design) biedt plaats aan Eugène van Veldhoven (3.1 C15), Astrid Davidse Design (3.1 C26), NedGraphics Software (3.1 D11), B Living (3.1 D60), Sandra Jacobs Design (3.1 B31), Hdtd (3.1 C15), Onno Raadersma (3.1 C19) en Via Chasse (3.1 E47).  Over Eugène van Veldhoven:

“Eugène van Veldhoven ontwerpt al meer dan 25 jaar voor de interieurtextiel- en behangindustrie. Zijn stijl kenmerkt zich door de combinatie van heldere lijnen en een veelheid aan industriële decoratieve technieken. Naaldvilt, relief-borduren, flock-, krimp- en ausbrennereffecten, coatings, ultrasoon quilten, diverse zeefdruk- en transfertechnieken, en sinds enkele jaren ook 3d print, op stof en als flexibel gaas. Voor deze laatste techniek heeft hij een 3D printer naar zijn eigen specificaties laten bouwen, de eerste geïnteresseerden uit de industrie hebben zich hier al voor gemeld.”

Hal 4.0 (Window & Interior Decoration, Textile Technology, Wall Decoration) herbergt vanuit ons land Enzo Pellini (4.0 B56), multiSTiQ International Coating (4.0 C73), Vako (4.0 D72), Sentec International (4.0 A57), Color Hub (4.0 A65), Brel Nederland (4.0 B73) en Sieval Automatisering (4.0 C65). Enzo Pellini is een nieuwkomer in Frankfurt:

” Wil jij ook wonen of werken in een stijlvol ingerichte omgeving waar je niet wordt gestoord door onnodig geluid en waar duurzaamheid ook een belangrijke rol speelt? Kies dan voor ENZO PELLINI wanddecoratie. Leer en vilt vormen de basis. Leer ademt de sfeer van de natuur, het isoleert en werkt brandvertragend. Het vilt is gemaakt van gerecyclede petflessen en de akoestische viltpanelen in lat-reliëf zijn ons paradepaardje. Al onze producten zijn gemaakt voor DIY dus heel eenvoudig te monteren en op maat te maken. Betaalbaar design voor je wand in een handomdraai!”

Hal 4.1 (Decorative & Furniture Fabrics) is de thuishaven tijdens de beurs van Nooteboom Textiles (4.1 A41), Pintail International (4.1 E07), Textile Center (4.1 F07) en B&B Fabrics (4.1 B21). Over Nooteboom Textiles:

” Nooteboom Textiles is first-in-line op de Europese markt als groothandel in stoffen voor dames- en kinderkleding en woondecoratie. We reizen de wereld rond om de beste kwaliteiten te vinden, die vervolgens worden geëxporteerd naar meer dan 50 landen.  In mei 2022 hebben we ons 170-jarig bestaan gevierd, maar nog steeds zitten we bovenop de trends
Alles wat wij doen, dat doen we samen. Die visie heeft ervoor gezorgd dat wij al 170 jaar up and running zijn. Elkaars kennis benutten om vooruit te komen, denken én handelen vanuit een gezamenlijk belang.
Wij zijn niet gewoon een leverancier, wij zijn een business partner en ondersteunen onze klanten bij hun onderneming. Zo geven we bijvoorbeeld exclusief toegang tot professioneel fotomateriaal en helpen
we bij het vermarkten van producten. Bovendien kiezen we voor grote voorraden en uitgebreide collecties zodat onze klanten altijd kunnen voldoen aan de vragen uit de markt.
Textiel is een bijzonder mooi product. De liefde voor textiel en mooie stoffen is wat onze mensen drijft en met elkaar verbindt.”

Urban Ville (6.1 C46) staat in hal 6.1, een van de drie hallen met Aziatische leveranciers.