Gisteren heeft BekaertDeslee tijdens Interzum 2023 in Keulen een recyclebare matrashoes die volledig van polyester is gemaakt gepresenteerd in samenwerking met Niaga®  en TripleR. BekaertDeslee is naar eigen zeggen wereldleider in het ontwikkelen en produceren van matrastextiel, matrashoezen en actuele slaapoplossingen. De hoes is dus uit 1 materiaal gemaakt en kan gerecycled worden voor hetzelfde product of vergelijkbare producten aan het einde van de levensduur.

De fabrikant sloot zich aan het eind van 2022 aan bij de product design principes van Niaga tijdens de ISPA Sustainability Conference. Hun gezamenlijke ambitie was het ontwerpen van een hoes uit 1 stuk en uit 1 materiaal. Na een letter of intent te hebben getekend kwam Niaga snel met een ontwerp dat werd getest en beoordeeld op de mate van recyclebaarheid. Dit is gelukt en deze nieuwe hoes is het resultaat. Met het Niaga label is de herkomst en de samenstelling van de hoes voor iedereen transparant en is het gegarandeerd geschikt voor in principe oneindig hergebruik. Iedere hoes krijgt een eigen QR Code waarmee alle informatie direct leesbaar is. Deze code is ontwikkeld door TripleR. Hiermee kunnen designers, fabrikanten, retailers, consumenten, inzamelaars, en recyclebedrijven direct de status van het product zien.

Hans Kreemers, Sales Group Manager bij BekaertDeslee: ”Duurzaamheid is voor ons niet langer een keuze. En we moeten nog meer doen voor een betere toekomst. We richten ons op circulariteit maar om dit te bereiken moeten we met de hele keten samenwerken. Onze succesvolle samenwerking met Niaga en TripleR heeft ons op het pad gezet naar het maken van een verschil in het managen, hergebruiken en het recyclen van materialen.”