Reduceren om te verschijnen. Laat de natuurlijke eigenschappen van het materiaal voor zich spreken. De Monotypes collectie van Kinnasand drukt de schoonheid uit van pure composities gemaakt van 100% circulaire materialen. Wol. Hennep. Lyocell. Gerecycled polyester. Monotypes moduleert de kenmerkende eigenschappen van deze materialen door middel van een puristische maar verfijnde benadering van productieprocessen en afwerkingen, aldus het Deense stoffenmerk, onderdeel van Kvadrat.

Het materiaal geeft niet alleen vorm aan het ontwerp – het is het ontwerp. Minutieuze weefconstructies weerspiegelen de individuele essentie en cellulaire architectuur van elk monomateriaal. Een wollen sablé, met natuurlijke mélangegarens, weerspiegelt hoe wol er onder een microscoop uitziet, terwijl een grafisch, netachtig lenoweefsel verwijst naar de ritmische productie van gerecycled polyester. Garens die exclusief voor Monotypes zijn ontwikkeld, variërend van hoge torsie tot gedraaide moulinées en wisselende slub-garens, benadrukken de specifieke eigenschappen en de valling van het materiaal.

Tegelijkertijd worden geverfde en niet-geverfde garens gecombineerd om levendige en echte natuurlijke tinten uit te drukken. Op een ander niveau van modulariteit trekt Monotypes in de materiaaldimensies door een schaal van transparantie van doorschijnend naar dicht. Door een geestdriftige dynamiek tussen kleuren en weefsels wordt de oorsprong van de materialen en de poëtische associaties die ze oproepen verder onderzocht.

Het kleurenpalet van de collectie vloeit van lichte pigmenten en verweerde tinten naar organische nuances en tinten die zijn doordrenkt met de etherische frisheid van lucht en water. Aangepaste primaire kleuren begrenzen en voegen diepte toe en roepen de levendigheid van het ambachtelijk gemaakt basismateriaal op. Monotypes onderzoekt het karakter van de materialen door de tactiele eigenschappen te verhogen. Voor een sensueel effect accentueren de ontwerpen in de collectie de warmte van wol, de frisheid van hennep, de zachtheid van Lyocell en de gladde koelte van gerecycled polyester. Uiteindelijk transformeert de collectie Monotypes de ruwe kern van circulaire materialen, waardoor een inspirerende bron van oneindige combinaties ontstaat. Het geeft onze zintuiglijke waarneming van het interieur opnieuw vorm.

De collectie is ontworpen door Creative Director Isa Glink en haar team.