Leolux introduceert een nieuwe fauteuil en een nieuwe salontafel, respectievelijk de Kudo en de Dice.

Op een gegeven moment was er dat detail. De manier waarop het riante zitkussen verspringt ten opzichte van schaal. Toen wisten ontwerpers Florian Kallus en Sebastian Schneider van studio KaschKasch dat dit hét idee was waarop ze het ontwerp van hun eerste loungefauteuil voor Leolux moesten baseren. Het eindresultaat verenigt eenvoud met veelzijdigheid en een ontspannend zitcomfort om straks heerlijke avond bij de openhaard te spenderen. Deze nieuwe, aangename fauteuil heeft naast comfort ook zijn charmes door de keuze voor stijlvolle stoffen.

In de ontwerpen van KaschKasch zie je een duidelijke rode draad. Het Keulse duo probeert vormen te reduceren tot de puurste essentie. Maar dan wel zonder de intuïtieve bruikbaarheid én de aantrekkingskracht van een product uit het oog te verliezen. Bij Kudo zie je dat heel duidelijk terug in de schaal. Elke lijn heeft een bepaalde spanning. Ze zijn niet zo recht als je op het eerste gezicht zou denken. Zo krijgt het ontwerp diepte en ontstaat de ruimte voor een heerlijk zitcomfort.

  • Uitvoeringen: fauteuil met lage (One) of hoge rug (Two), in stof, leer of artificial leather.
  • Leverbaar zonder of met leuningen (massief eiken of leer).
  • Met ronde voer Disc (RVS, poedercoat of lak) of met vierteensvoet Pure (aluminium, poedercoat of lak).

Maak kennis met de nieuwe, transparante tafelserie Dice van Studio Truly Truly. Het blad van 15 mm veiligheidsglas geeft je een mooie blik op het asymmetrische onderstel en geeft een speelse touch aan je interieur. Strak maar toch playful, oftewel de perfecte tafel om smaakverschillen te voorkomen. Standaard wordt het geleverd in verchroomd staal, maar je kunt ook kiezen voor een lakkleur of een poedercoating, voor ieder wat wils. Met een hoogte van 30 centimeter is Dice een lekker lage salontafel, die mooi past in bijvoorbeeld je loungehoek. Er zijn twee verschillende bladmaten; een ovaal van 140 x 80 centimeter en een ronde versie met een diameter van 100 centimeter.

  • Uitvoering: rond (diameter 100 cm) en ovaal (140 x 80 cm), hoogte: 33 cm.
  • Onderstel: standaard in verchroomd staal; optie lak of poedercoating.