Luxueuze, soepel vallende stoffen en kleuren en layering: de collecties Vouwgordijnen en Gordijnen van Luxaflex®, marktleider op het gebied van raambekleding, zijn geüpdatet en uitgebreid. De Luxaflex®-ontwerpers hebben zich voor deze nieuwe collecties laten inspireren door de nieuwste kleur- en designtrends voor interieurs. De collectie blijft zoals eerder beschikbaar met het smarthome-systeem PowerView® Automation.

De ontwerpers hebben zowel de collectie Vouwgordijnen als Gordijnen een uitgebreide update gegeven. De collectie Vouwgordijnen bevat nu maar liefst 119 verschillende stoffen en 11 voeringstoffen, waaronder luxe linnen stoffen, verfijnde transparante looks en verduisterende stoffen. Deze geven een speciaal gevoel aan ieder huis en passen bij iedere interieurstijl, van landelijke woningen tot moderne, industriële interieurs.

Ook de collectie Gordijnen is vernieuwd; er zijn maar liefst 135 verschillende stoffen en 11 voeringstoffen in hoge kwaliteit, die een warm gevoel in elke kamer creëren. De zorgvuldig samengestelde stoffen – van klassieke en rustgevende neutrale tinten tot pluche velvets – maken een designstatement in ieder huis. Alle gordijnen en vouwgordijnen worden met de hand gemaakt in de kenmerkende stijl van Luxaflex®.

Richelle den Hartog, interieurarchitect bij Luxaflex®, vertelt waardoor de ontwerpers zich hebben laten inspireren: “Roerige en onzekere tijden roepen een gevoel op van verlangen naar het verleden en naar de rust van de natuur. Deze collectie speelt hierop in, uiteraard met een moderne twist. Zo is er een grote keuze aan off-whites, natureltinten en subtiele vergrijsde kleuren. De rustgevende natuur is terug te zien in de dessins, die veelal gebaseerd zijn op natuurlijke elementen. Kwaliteit blijft hierbij voorop staan; de eigentijdse stoffen van de (vouw)gordijnen zijn gemaakt van topgarens en met de nieuwste weef- en druktechnieken.”

styling: Bregje Nix

Met de nieuwe collecties speelt Luxaflex® ook in op de nieuwste trend op het gebied van raambekleding: layering, oftewel het combineren van jaloezieën en gordijnen in een gelaagde stijl. De zorgvuldig geselecteerde Luxaflex® stoffen vullen elkaar perfect aan, waardoor je stijlvolle combinaties van kleur, textuur en dessin kunt vormen. De interieurtrend is populair, omdat het combineren van de twee soorten raambekleding in een gelaagde stijl rust en warmte, maar ook extra diepte en dimensie toevoegt aan de ruimte. Hierdoor ontstaan er vele extra mogelijkheden op het gebied van flexibele licht- en privacycontrole. Lagen voor het raam hebben bovendien een isolerend effect en dragen daarmee bij aan energiebesparing; dat is goed voor het milieu en de energierekening. Tenslotte draagt het spelen met verschillende lagen bij aan een betere akoestiek in de ruimte.

De gordijnen en vouwgordijnen kunnen allemaal worden bediend met PowerView® Automation een draadloos smarthome-systeem waarmee je alle raambekleding bedient via een Pebble®, spraakbesturing of de gebruiksvriendelijke app. Hiermee speelt Luxaflex® al langer in op de toenemende vraag naar smarthome-technologie; uit recent onderzoek van het CBS blijkt dat bijna drie kwart (72 procent) van de Nederlandse bevolking van 12 jaar of ouder in 2020 een slim apparaat of systeem in huis had. Nederland is hiermee koploper als het aankomt op het gebruiken van digitale assistenten via slimme speakers en apps.