De ROYL kleurenwaaiers zijn aangepast naar de laatste trends. De grijstinten blijven favoriet en zijn dus uitgebreid. Roodtinten maken plaats voor crème-tinten Summerbeach en Taupe. Bovendien zijn de ROYL waaiers volledig handgemaakt in de werkplaats van RIGO Verffabriek en hebben ze een nieuw uiterlijk gekregen.

Oudere roodtinten uit de Houttinten waaier hebben in de waaier plaatsgemaakt voor drie extra grijzen die te mengen zijn in een transparante basis. De nieuwe kleuren zijn Driftwood, Pebble en Antracite.

De ROYL Grijstintenwaaier is uitgebreid met een crèmekleur Summerbeach, een Taupe en twee donkere grijzen: Ocean met een hint naar groen, en Bliss. De uitbreiding van het ROYL kleuren assortiment biedt de mogelijkheid meer in te spelen op interieurtrends. “De grijs- en wittinten blijven voorlopig favoriet in het interieur,” aldus Henriette van Westerhoven, “in onze handgemaakte waaiers vind je dan ook onze toppers zoals Alaska White en Mountain Grey aangevuld met deze trendy nieuwe kleuren.”

Met de nieuwe ROYL kleuren komen er vier nieuwe CFO’s op de markt: Color for Oil kleurnummers 25 t/m 28. Een CFO wordt toegevoegd aan respectievelijk een blanke (Clear), witte (White) of zwarte basis (Black), en vormt samen met het nummer een unieke kleurcode. Summerbeach W27 wordt dus gemaakt uit een White met kleurpigment nummer 27. Zodoende blijven de kleuren die uit de waaiers zijn gegaan gewoon leverbaar. En dankzij de losse kleurpigmenten kun je naar hartenlust experimenteren met het maken van je eigen kleuren in ROYL.