Vita Talalay staat voor gezond slapen en heeft voor de producten en productiemethode al vele milieucertificaten mogen ontvangen. Nu mogen ze er nog iets aan toevoegen.

Vanwege het gebruik van alleen natuurlijke en niet-schadelijke stoffen heeft Vita Talalay de goedkeuring ontvangen van Kiwa BCS om het ‘GOTS approved additive’ logo te kunnen voeren.

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en betekent dat het product verantwoord geproduceerd wordt, zonder gebruik van schadelijke pesticides die invloed kunnen hebben op mens en milieu. In combinatie met het GOTS approved additive past Natural Vita Talalay dus perfect in een 100% biologisch matras of kussen.

Cees Zielman, General Manager bij Radium Foam, merkvoerder van Vita Talalay legt uit: “Gezond slapen betekent comfortabele ondersteuning tijdens het slapen én zekerheid dat het materiaal waarop je slaapt veilig is voor mens en natuur. Met het GOTS approved additive onderstreept Vita Talalay de missie om hun klanten en de winkeliers te ondersteunen in de verkoop van gezonde matrassen en kussens, en nu dus ook 100% biologische matrassen en kussens.

De verfijnde Talalay-latexproductiemethode is uniek in de wereld. Radium Foam is de eerste Nederlandse fabrikant in de beddenbranche die Cradle to Cradle ™Gold en FSC gecertificeerd is. Naast deze certificaten heeft Vita Talalay ook de Rainforest Alliance, OEKO-TEX 100 Klasse 1 en het Eco Institut-certificaat in bezit.

Voor meer informatie: Vita Talalay