Revor Bedding uit Kuurne innoveert met hoofdkussens en matrasbeschermers met antibacteriële en virus reducerende werking.

In samenwerking met de groep Lava Textiles uit Wielsbeke heeft Revor een gamma hoofdkussens en matrasbeschermers ontwikkeld die voorzien zijn van een antibacteriële en virus reducerende stof. Het behandelde textiel zorgt enerzijds voor een antibacteriële werking en anderzijds een gereduceerde levensduur van virussen. Het actieve component in de stof werkt in op virussen zoals SARS-COV-2 (beter gekend onder Corona Virus), griep, H1N, en andere virussen.

Recente studies tonen aan dat virale activiteit afneemt in functie van tijd: bij normaal textiel is dat 50% afname in 4 uur tijd, het innovatieve doek kan de virale activiteit doen dalen in 2 uur tijd en dit tot wel 86% afname. Ook is geweten dat bacteriën zich kunnen opstapelen in textiel, dat ze slechte geuren en schimmelwerking kunnen veroorzaken en dat ze finaal kunnen leiden tot bacteriële infecties bij mensen. Om deze micro organismes tegen te gaan en om een frisse en zuivere stof te garanderen werd er ook een permanente niet-migrerende antibacteriële technologie toegevoegd op het doek.

De behandeling is niet alleen virus remmend en antibacterieel maar ook duurzaam, niet metaal houdend en recycleerbaar. De gebruikte stof is Oekotex gecertificeerd en kan geen huid irritaties veroorzaken. “Met deze ontwikkeling proberen we de slaapkamer en de nachtrust een stukje gezonder te maken, ook voor hotels kan de behandelde stof een grote meerwaarde betekenen op vlak van hygiëne.” zeggen Johan Vanwelden en Jan Maes, de mensen achter de ontwikkeling bij zowel Lava Textiles als Revor.

Voor meer informatie: revor.be