DTP Home toont tijdens de voorjaarseditie van de Vakdagen in De Woonindustrie (DWI) verschillende nieuwe tafels en bijbehorende banken. Deze modellen uit de nieuwe series Outdoor en Classic Collection zijn van gerecycled of nieuw teakhout en nodigen uit tot aanschuiven.

De Central Park tafel en bank zijn speciaal ontworpen voor buiten. Central Park is gemaakt van gerecycled teak dat bestand is tegen regen, wind, hitte en kou. De 4 mm opening tussen de latten van het tafelblad voorkomt dat er water op blijft liggen. Het stevige frame is gemaakt van ronde buizen die het een vriendelijke uitstraling geven. Een zwarte poedercoating houdt roest tegen. Central Park is weerbestendig en kan het hele jaar buiten staan. Combineer de tafel met de Central Park banken, die overigens ook prima los in de tuin gezet kunnen worden. Het praktische ontwerp is zeer geschikt voor grotere projecten in de horeca. Bij bestellingen vanaf tien stuks is maatwerk mogelijk.

The Classic Collection bestaat uit de tafelmodellen Icon, Monastery, Borgo, Tradition en Castello. Tafelserie Icon heeft een minimalistisch ontwerp, dat verfijnd wordt door subtiele details. Zo bestaat het tafelblad uit twee delen die de strakke lijnen versterken. De poten lopen door over de rand, waardoor ze het blad lijken te dragen. Het tafelblad van Icon Round bestaat uit één deel en heeft een gekruist frame. Op de foto helemaal bovenaan staat de Borgo, een detail van deze tafel staat hierboven. Hieronder de Castello en helemaal onderaan een detail van deze ronde tafel.

Monastery is gebaseerd op 17deeeuwse kloostertafels. Ambachtelijk vervaardigd van massief hout bedekt met teak heeft deze een robuuste en stevige uitstraling. Maar het ingelegde blad met in verstek gezaagde hoeken geeft de tafel weer een elegant accent, net als de A-lijn van het hoekige onderstel. Combineer met de Monastery-banken voor een complete look. Klassieke kasteeltafel Borgo heeft moderne accenten die het zware ontwerp verlichten. Karakteristiek is de stevige dwarsbalk die de twee poten verbindt. Die staan op een klein voetje, waardoor het frame lijkt te zweven. Het tweedelige tafelblad geeft nog meer lucht aan het geheel.

Met zijn taps toelopende poten en tafelblad is eettafel Tradition perfect in balans. De kleurschakeringen en oneffenheden van het gerecycled teak versterken haar charme en karakter. Het blad van eettafel Castello is ingelegd met teak, een hele prestatie van onze talentvolle timmerlieden. Het staat op vier poten die dicht bij elkaar geplaatst zijn, waardoor een mooi doorkijkje ontstaat. Ook de licht verhoogde voet draagt bij aan de charme van dit onderstel.

De tafels zijn ook tijdens de tweede week van de Vakdagen op 14 en 15 februari te zien bij DTP Home in De Woonindustrie.