Vorige week verscheen er alweer een nieuwe editie van het vakblad. In deze editie een zeer uitgebreide reportage over Musterring. Musterring is 86 jaar jong en de Duitse meubelaanbieder doet het naar eigen zeggen goed op dit moment. Geen vanzelfsprekendheid in een (internationale) markt waar de vraag naar meubelen sterk gedaald is. Gudrun Borgers en Peter van der Schilden (allebei verantwoordelijk voor contact met dealers in Nederland en België) zien de reden voor het succes van het merk in de veelheid aan stijlen voor oplossingen en de betrouwbare ondersteuning van de dealers. Peter: “We zijn zelf geen leverancier maar beschikken over 45 leveranciers die voor ons produceren. Zo is er voor elk wat wils en kunnen we goede alternatieven bieden bij het wegvallen van een merk.”

Gudrun en Peter benadrukken in het interview dat zij bijvoorbeeld het recente faillissement van Hülsta niet zien als een positieve gebeurtenis: “Het is een nare gebeurtenis voor de betrokken medewerkers van deze fabrikant en omdat we samen met hen de afgelopen decennia marktleider zijn geweest in Duitsland is het extra vervelend om hen te zien verdwijnen. Je houdt elkaar als marktleiders scherp en die positie schept ook een soort vertrouwen in de markt. Voor de branche is het een drama”, zo verwoordt Peter het gevoel. “Maar aan de andere kant biedt het ons als Musterring extra mogelijkheden om met een alternatief te komen en dat hebben we zeker in huis. De gehele meubelindustrie is in beweging en de kunst is nu om vast te houden aan wat beproefd is en tegelijkertijd niet stil te blijven staan. We moeten als merk nieuwe impulsen geven aan de markt en aan onze dealers.”

Lees het hele interview in de nieuwste editie van Interior Business Magazine.

Verder in deze editie: Prijsexplosie containers, wat nu?, Maxfurn weet wéér te verrassen met hun huisshow, Exclusief: Claire en Roderick Vos, Marktonderzoek: spiegels, Toon de Somer opent het nieuwe hoofdkwartier in Hoboken, Beursreportage: Design District 2024

 

Nog geen abonnement? Mail linda@businesscontentmedia.nl

Gerelateerd artikel

Nieuwste editie Interior Business Magazine verschenen