Al 25 bedrijven hebben toegezegd deelnemer te worden van de Daily Trade Fair in Venlo. Daaronder bijzondere klinkende namen. En de inschrijvingen gaan door.

Het is in de voormalige bloemenveiling op het Flora Trade Parc in Venlo, een komen en gaan van werklui die bezig zijn het gebouw te transformeren in een permanent beursgebouw. Er wordt op dit moment gewerkt aan de entree, de hal en de lift. En de buitenkant krijgt een facelift zodat het gebouw de allure krijgt die men van een beursgebouw mag verwachten. Interior Business spreekt met Harm van Raaij, commercieel manager, die eerder in dit vakblad samen met Dimitri Galanidis, directeur van Diga Colmore, de plannen voor de Daily Trade Fair Venlo bij ons introduceerde.

365 DAGEN PER JAAR OPEN
Dit najaar schreef uw vakblad daarover. Eerst frissen we nog even uw geheugen op over de Daily Trade Fair Venlo. We lezen dat Harm van Raaij vertelde: “Het wordt een permanente vakbeurs die 365 dagen per jaar open zal zijn. Een vakbeurs voor de home, giften garden professional, met name interessant voor de middelgrote en grote inkopers. Het wordt een beurs zoals je die bijvoorbeeld hebt in Parijs of Frankfurt maar niet drie of dagen open, nee: iedere dag open. De klant kiest het tijdstip waarophij wil inkopen, kan voor de deur parkeren, wordt behandeld als een VIP, kan op zijn gemak inkopen doen en krijgt begeleiding en uitleg bij een app waarmee hij direct al zijn inkopen doet. Hierdoor hoeft er geen stand bemanning aanwezig te zijn. Dit alles gaat plaatsvinden in de voormalige bloemenveiling op het Flora Trade Parc in Venlo. Dat pand is zo’n dertig jaar een bloemenveiling geweest en de laatste tien jaar was het magazijn van Intratuin. Het is 56.000m2 groot en wij beginnen met 15.000 m2 te bestemmen voor de Daily Trade Fair.” Ook staat er dat de planning is om de beurs dit voorjaar open te laten gaan.

KLINKENDE NAMEN
Harm: “Dat was iets te ambitieus. We mikken nu naar opening dit najaar. Maar we hebben inmiddels wel al 25 deelnemers ingeschreven. Daar zijn we heel blij mee. Het zijn echt klinkende namen zoals, naast Diga Colmore en Collectione, Eichholtz en PMP-Furniture, maar ook specialisten zoals Van Buren uit Bolsward met schapenvachten en Beacon Lightning. Het is ook heel mooi dat er interesse is vanuit het buitenland, bijvoorbeeld G. Wurm uit Duitsland en Serax uit België. Het zijn er nog veel meer. Deze maand worden de eerste contracten ondertekend. De formule slaat heel erg aan. Er is veel enthousiasme voor dit project vooral omdat men het hele jaar hier terecht kan, daarbij staat de klant hier echt centraal . Veel bedrijven vinden Venlo ook een ideale plek voor hun tweede showroom, met name omdat we een achterland hebben van 35 miljoen consumenten binnen 2 uur autorijden en de verkoop gewoon door kan gaan, ook zonder stand bemanning.”

RONDLEIDING
Naast de werklui zijn er ook vaak (potentiële) standhouders die komen kijken en een rondleiding krijgen. Over enige tijd gaan de beursorganisatoren overigens een open dag houden voor alle belangstellenden. Wij informeren onze lezers uiteraard over de exacte datum, maar het wordt waarschijnlijk in juni. Dan zal ook uitleg worden gegeven over de app. Harm: “De app is al ontwikkeld. Dat is gedaan met CloudSuite uit Houten. Klanten kunnen dan met één app alles, dus bij de verschillende leveranciers, inkopen.” Ook zullen er die dag workshops worden gehouden onder andere in de nostalgische afmijnzaal die normaal ruim 300 plaatsen heeft, en in corona-opstelling plaats biedt aan 150 mensen.